Motorfiets museum Hochgurgl afgebrand

Motormuseum Hochgurgl

Het motormuseum in betere tijden. ®crosspoint.tirol

Motorfiets museum Hochgurgl afgebrand

Drama voor de omgeving, het motormuseum in Hochgurgl is afgebrand. Het museum met historische motoren kan als verloren worden beschouwd. Het naastgelegen restaurant en kabelbaan heeft men wel kunnen redden.

Het drama in Oostenrijk en in de regio Obergurgl, Hochgurgl houd niet op, geen gasten en geen inkomsten door de huidige maatregelen. Op dit alles brak er vanochtend een grote brand uit in het motormuseum in Hochgurgl. Volgens brandweercommandant Matthias Klotz mag dit museum met alles erin als verloren beschouwd worden. Vanochtend rond 4:40 uur werd de brandweer door de exploitant gealarmeerd dat er rook uit het gebouw kwam. Toen de brandweer arriveerde stond het plafond al in brand en enkele minuten later het hele pand aldus Matthias Klotz, commandant van de Gurgl vrijwillige brandweer.

Museum totaal afgebrand

De brand werd bedwongen door ongeveer 70 tot 80 brandweermannen uit het Ötztal, zij wisten te voorkomen dat de vlammen zouden overslaan naar het naastgelegen restaurant en het dalstation van de Kirchenkar-kabelbaan. Om dit te doen, heeft de brandweer het sneeuwsysteem gebruikt om de bluswatercapaciteit te verhogen.

®Zeitungfoto.at

Men was de hele ochtend bezig om de brand te blussen, ondanks alle inzet is het museum met haar historische motoren verloren. Ten tijde van het uitbreken van de brand waren er twee mensen aanwezig, zij werden door het brandalarm gewekt. Wat de oorzaak van de brand is weet men nog niet, dit wordt nu onderzocht aldus Klotz.

®Zeitungfoto.at

Motormuseum

Het Motorcycle Museum bevond zich  in het Top Mountain Crosspoint in Hochgurgl bij der Timmelsjochpas. Het museum is het hoogst gelegen motormuseum van Europa en was een hoogtepunt voor niet alleen motorliefhebbers.  Het motormuseum had ongeveer 230 historische motorfietsen tentoongesteld in een ruimte van 3.000 vierkante meter, maar er stonden ook een aantal auto’s. Het gebouw is grotendeels uit hout opgetrokken. Het tentoonstellingshuis is in 2016 gebouwd door de gebroeders Alban en Attila Scheiber.

Bron: tirol.orf.at

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×