Motorfiets Museum Hochgurgl heropening in november

Motormuseum Hochgurgl

Het motormuseum in betere tijden. ®crosspoint.tirol

Motorfiets Museum Hochgurgl heropening in november

De schok was groot op 18 januari 2021 toen het motorfietsmuseum compleet verwoest werd door brand.

Het complex met daarin een museum, restaurant en het dalstation van de Kirchenkarbahn bevindt zich aan de Timmelsjoch Hochalpenstraße op 2175 meter hoogte. Met een oppervlakte van 3.000m² stond dit museum door de ligging als hoogste motormuseum van Europa bekend. Het is ook een drama voor iedere motor- maar ook autoliefhebber dat het museum met bijna 300 unieke motoren en auto’s door deze brand bijna volledig verwoest is. Alleen de tentoongestelde stukken van de speciale tentoonstelling “Indian Motorcycles” op de begane grond konden worden gered.

De tentoongestelde stukken zijn allemaal onherroepelijk verloren gegaan, een groot verlies voor iedere liefhebber. Zeker ook voor de gebroeders Alban en Attila Scheiber die jarenlang de grootste en waardevolste verzamelingen van historische motorfietsen in Oostenrijk hebben opgebouwd. En dit allemaal in 2016 hebben tentoongesteld (in een geweldig gebouw ontworpen door de Tiroolse architect Michael Broetz) Echter zorgde een defecte monitor ervoor dat de 300 zeldzame stukken en het museum door de brand zijn verwoest.

Heropbouw

Daags na de brand werd al besloten tot herbouw van het museum. Het nieuwe motormuseum zal 2000 vierkante meter groter zijn dan de oude, na de herbouw is er 4.500 vierkante meter tentoonstellingsruimte. Belangrijker is dat er een state-of-the-art brandbeveiliging in komt met o.a. sprinklerinstallatie, dit had het oude museum namelijk niet.

Opening november

De opening van de vernieuwde museum staat gepland voor november, toch zal het eerder mogelijk zijn om onder het nieuwe gebouw door te kunnen rijden. Zodra de Timmelsjoch-Hochalpenstraße geopend is zal dit weer mogelijk zijn. De laatste planning is dat dit op zijn vroegst op 10 juni is.

Lees ook:

Bron: ORF.at

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×