Motorfiets Museum Hochgurgl wordt herbouwd na vreselijke brand!

Motormuseum Hochgurgl

Het motormuseum in betere tijden. ®crosspoint.tirol

Motorfiets Museum Hochgurgl wordt herbouwd na vreselijke brand!

De schok was groot toen op 18 januari 2021 het motorfietsmuseum compleet verwoest werd door brand, maar het motorfietsmuseum komt terug. Het complex met daarin een museum, restaurant en het dalstation van de Kirchenkarbahn bevindt zich aan de Timmelsjoch Hochalpenstraße op 2175 meter hoogte. Met een oppervlakte van 3.000m² stond dit museum door de ligging als hoogste motormuseum van Europa bekend. Het is ook een drama voor iedere motor- maar ook autoliefhebber dat het museum met bijna 300 unieke motoren en auto’s door deze brand bijna volledig verwoest is. Alleen de tentoongestelde stukken van de speciale tentoonstelling “Indian Motorcycles” op de begane grond konden worden gered.

De tentoongestelde stukken zijn allemaal onherroepelijk verloren gegaan, een groot verlies voor iedere liefhebber. Zeker ook voor de gebroeders Alban en Attila Scheiber die jarenlang de grootste en waardevolste verzamelingen van historische motorfietsen in Oostenrijk hebben opgebouwd. En dit allemaal in 2016 hebben tentoongesteld (in een geweldig gebouw ontworpen door de Tiroolse architect Michael Broetz) Echter zorgde een defecte monitor ervoor dat de 300 zeldzame stukken en het museum door de brand zijn verwoest.

Dankwoord motorfietsmuseumDankzij de inzet van de vrijwillige brandweerkorpsen van het Ötztal en de reddings- en politiediensten kon het restaurant en het bergstation van de Kirchenkarbahn gered worden. Na de opruimwerkzaamheden zal snel begonnen worden met de wederopbouw van het TOP Mountain Motorcycle Museum, en dit zal spectaculair worden aldus de familie Schreiber en het team van TOP Mountain Motorcycle Museum

                  Motorfiets Museum Hochgurgl afgebrand

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht