Mountainbike Enduro One in Wildschönau

Mountainbike Enduro One in Wildschönau

 

Enduro1

Foto Enduro1

In Wildschönau maakt men zich op voor een groot mountainbike event. 8 en 9 Juli staat het dal volledig in het teken van Mountainbiken. Dit event heeft de naam gekregen Enduro One. In het seizoen zijn er meer events dit kun je bekijken op de site van Enduro One

Er worden meer dan 1.000 personen verwacht. Met het motto ?beneden komt iedereen? kan iedereen dus meedoen. Van beginner, gevorderde maar ook de E-bikers alles kan en mag meedoen.

Het TVB van Wildschönau heeft juist gekozen dat iedereen mee kan doen want?hoe meer deelnemers? hoe meer overnachtingen en dat is goed voor dit mooie dorp. 20% komt met de Camper of Caravan, zouden daar Nederlanders bij zitten ? Veel mensen blijven zelfs nog een weekje in deze mooie omgeving. Het TVB rekent in ieder geval op 1.500 tot 2.000 overnachtingen.

Nog even over het parcours en hoe moeilijk dit is om zo?n event van de grond te krijgen. Zodra de sneeuw namelijk gesmolten is moet er een mooie route bepaald worden. Dit houdt ook in dat er met circa 60 tot 70 grondbezitters gesproken moet worden? en we weten allemaal hoe lastig dat kan zijn. Denk maar eens aan alle vertragingen als er een bepaalde lift gebouwd moet gaan worden. Dat gaat wel eens gepaard met jaren van uitstel.

Zelfs nu nog is de route niet helemaal bekend maar er staat zeker vast dat het om een route gaat die circa 30 kilometer langs is met veel hindernissen. Maar ook is er gedacht aan lastige hindernissen, deze zijn makkelijk te omzeilen met een zogenaamde ?chickenline? Als je een beetje de Engelse taal machtig bent dan weet je precies wat ze daarmee bedoelen …toch? ?

Foto’s afkomstig van de website van Enduro1

Enduro1

Enduro1 Enduro1

Alpen Reizen

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht