Mountainbike Trails Kirchberg Kitzbühel

 

Mountainbike Trails Kirchberg Kitzbühel

Mountainbike in Kitzbüheleralpen

Mountainbike Trails Kirchberg Kitzbühel, in het gebied van Kirchberg en Kitzbühel kun je in het zomerseizoen mooie afdalingen maken met de mountainbike.  Er liggen 4 mountainbike trails klaar :

1) De Lisi Osl Trail deze ligt op de Gaisberg daar waar je in de winter heerlijk met de rodel naar beneden knalt.

2) De Gaisberg Trail deze afdaling ligt natuurlijk ook op de Gaisberg  en je hebt een fantastisch uitzicht op de Kitzbüheler Horn

3) De Fleckalm Trail is de langste afdaling vann Tirol. Zo?n 7,7 kilometer lang en 1000 hoogtemeters. Deze trail is in 2012 gemaakt. De start is op de Ehrenbachhöhe (1800 meter) en gaat naar het dalstation van de Fleckalmbahn (800 meter) Gemiddeld doe je er zo n 30 minuten over maar ben je echt snel dan ben je met 15 minuten wel klaar.

4) De Wiegalmtrail start natuurlijk op de Wiegalm en gaat richting Kirchberg. Het is een 1,6 kilometer smal wandelpad.

 

Kirchberg Lisi Osl Trail Mountainbike

De Fleckalm Trail is echt gebouwd voor zogenaamde “enduro mountainbiker” maar de echte “downhiller” kan er ook uit de voeten. De Fleckalm Trail is in 2 delen verdeeld. Het bovenste deel is wat steil en het komt hier dan ook aan op ervaring en stuurmanskunsten. Het onderste gedeelte is zeker niet zo steil. In de bossen is het allemaal wat vlakker maar kijk wel uit ?

Sommige bochten worden ondersteund door houten treden, bruggen en er zitten ook zeker sprongen in het parcours. De moeilijkheidsgraad is beoordeeld op een 6 waar maximaal een 10 te behalen is.

Uiteraard is er een Youtube filmpje van en zie je verschillende mountainbike trails vanuit Kirchberg en Kitzbühel in beeld. Oa die vanaf de Kitzbühelerhorn, Lisi Osl Trail en natuurlijk de Fleckalm Trail. Deze video is zeker het bekijken waard.

Alpen Reizen

 

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×