Mountainbike Trails Kitzbühel en Kirchberg 2020

Mountainbike

Mountainbike Trails Kitzbühel en Kirchberg 2020. In het zomerseizoen zie je in Oostenrijk een sterke toename van Mountainbikes maar ook zeker de E-Mountainbikes. Ook komen er ieder jaar weer trails in de verschillende gebieden bij.

In Kitzbühel kwam er vorig jaar een trail bij. Deze ligt vlak bij de Hahnenkamm. Op 6 juli 2019 is de blauwe Flow-trail geopend. Het parcours is maar liefst 8 km lang en je daalt 900 hoogtemeters af.

Maar er liggen meer trails voor je klaar in het gebied van Kitzbühel en Kirchberg.

Fleckalm Trail

De Fleckalm Trail is de langste afdaling van Tirol. Zo’n 7,7 kilometer lang en 1000 hoogtemeters. Deze trail is in 2012 gemaakt. De start is op de Ehrenbachhöhe (1800 meter) en gaat naar het dalstation van de Fleckalmbahn (800 meter) Gemiddeld doe je er zo n 30 minuten over maar ben je echt snel dan ben je met 15 minuten wel klaar. Maar wel oppassen dus!

De Fleckalm Trail is echt gebouwd voor zogenaamde “enduro mountainbiker” maar de echte “downhiller” kan er ook uit de voeten. De Fleckalm Trail is in 2 delen verdeeld. Het bovenste deel is wat steil en het komt hier dan ook aan op ervaring en stuurmanskunst. Het onderste gedeelte is zeker niet zo steil. In de bossen is het allemaal wat vlakker maar kijk wel uit! Sommige bochten worden ondersteund door houten treden, bruggen en er zitten ook zeker sprongen in het parcours. De moeilijkheidsgraad is beoordeeld op een 6 waar maximaal een 10 te behalen is.

Kirchberg Lisi Osl Trail Mountainbike

Lisi Osl Trail

De Lisi Osl Trail deze ligt op de Gaisberg daar waar je in de winter heerlijk met de rodel naar beneden knalt.

Gaisberg Trail

De Gaisberg Trail deze afdaling ligt natuurlijk ook op de Gaisberg en je hebt er een fantastisch uitzicht op de Kitzbüheler Horn

Wiegalm Trail

De Wiegalm trail start natuurlijk op de Wiegalm en gaat richting Kirchberg. Het is een 1,6 kilometer smal wandelpad.

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Summit Travel banner 2020 1000x600

Werken in Oostenrijk sep 2019

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...