Mountainbike Trails Kitzbühel en Kirchberg

Mountainbike

In het zomerseizoen zie je in Oostenrijk een sterke toename van Mountainbikes maar ook zeker de E-Mountainbikes. Ook komen er ieder jaar weer trails in de verschillende gebieden bij.

In Kitzbühel komt er vanaf volgende maand een trail bij. Deze ligt vlak bij de Hahnenkamm. Op 6 juli 2019 gaat de blauwe Flow-trail geopend worden. Het parcours is maar liefst 8 km lang en je daalt 900 hoogtemeters af.

Maar er liggen meer trails voor je klaar in het gebied van Kitzbühel en Kirchberg.

Fleckalm Trail

Deze trail is helaas alleen dit jaar te berijden op de zondagen tot eind juli 2019. Dit komt doordat er doordeweeks en op de zaterdag veel rondom dit parcours wordt gewerkt. De Fleckalmbahn wordt vernieuwd en voor de veiligheid is het dan beter dit parcours dan te sluiten.
De Fleckalm Trail is de langste afdaling van Tirol. Zo’n 7,7 kilometer lang en 1000 hoogtemeters. Deze trail is in 2012 gemaakt. De start is op de Ehrenbachhöhe (1800 meter) en gaat naar het dalstation van de Fleckalmbahn (800 meter) Gemiddeld doe je er zo n 30 minuten over maar ben je echt snel dan ben je met 15 minuten wel klaar.

De Fleckalm Trail is echt gebouwd voor zogenaamde “enduro mountainbiker” maar de echte “downhiller” kan er ook uit de voeten. De Fleckalm Trail is in 2 delen verdeeld. Het bovenste deel is wat steil en het komt hier dan ook aan op ervaring en stuurmanskunst. Het onderste gedeelte is zeker niet zo steil. In de bossen is het allemaal wat vlakker maar kijk wel uit! Sommige bochten worden ondersteund door houten treden, bruggen en er zitten ook zeker sprongen in het parcours. De moeilijkheidsgraad is beoordeeld op een 6 waar maximaal een 10 te behalen is.

Kirchberg Lisi Osl Trail Mountainbike

Lisi Osl Trail

De Lisi Osl Trail deze ligt op de Gaisberg daar waar je in de winter heerlijk met de rodel naar beneden knalt.

Gaisberg Trail

De Gaisberg Trail deze afdaling ligt natuurlijk ook op de Gaisberg en je hebt er een fantastisch uitzicht op de Kitzbüheler Horn

Wiegalm Trail

De Wiegalm trail start natuurlijk op de Wiegalm en gaat richting Kirchberg. Het is een 1,6 kilometer smal wandelpad.

Alpen Reizen

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...