Mountainbikers veroveren de Hahnenkamm Kitzbühel

Mountainbike Kitzbühel

foto Kitzbühel.com

Als je het hebt over Kitzbühel dan wordt in één adem genoemd, de Hahnenkamm. Als je de Hahnenkamm noemt dan denken de meeste van ons aan de zwaarste afdaling ter wereld en dan op de ski’s

Maar Kitzbühel en de Hahnenkamm zijn ook helemaal om. Er komt een trail voor  de Mountainbikers. Lang is er nagedacht over het parcours en waar dit zou moeten lopen.

De planning zou zijn dat je veel langs en rondom de Streif naar beneden zou moeten gaan. Maar daar zaten toch wat haken en ogen aan. Wat een groot probleem was dat de trail ook de wandelpaden zouden kruisen en dat zou gevaarlijke situaties met zich mee brengen.

Dan is het onvermijdelijk en dan wordt er gekozen voor een andere route. Deze route start achter de Hahnenkamm en gaat richting de Ehrenbachgraben en vandaar uit gaat het richting het dalstation van de Hahnenkammbahn.

Technisch gezien zal het een makkelijke trail worden. Groot voordeel is dat dit parcours ook gedaan kan worden met gezinnen. Natuurlijk niet met de allerkleinste maar wel zo rond de 10 jaar.

Wanneer deze trail echt open is, is nog niet te zeggen maar de verwachting is dat dit jaar nog deze trail in gebruik kan worden genomen.

Met deze ene trail is het nog steeds geen groot aanbod in Kitzbühel maar het begin is er. Maar deze trail is ook te bereiken vanuit Kirchberg (Fleckalm). Vanuit Kirchberg liggen er een aantal trails. Kijk je voor de rest nog in de omgeving dan is er in Brixen im Thale en St Johann in Tirol nog een trail te overwinnen.

Samenvattend, in deze regio liggen best veel trails klaar om overwonnen te worden. Wie gaat die uitdaging aan?Mountainbike Kitzbühel

foto Kitzbühel.com

Mountainbike Kitzbühel

foto Kitzbühel.com

Alpen Reizen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×