Mountaincartbahn in St. Johann in Tirol

Mountaincart St Johann in Tirol

Mountaincartbahn in St. Johann in Tirol

De Mountaincart in St Johann in Tirol is één van de blikvangers in het zomerseizoen. Mocht je in het zomerseizoen in de omgeving zijn dan is een ritje op zo’n mountaincart echt een aanrader.

Wat is nu een Mountaincart

We hebben begrepen dat de Mountaincart zo’n 15 jaar geleden is ontwikkeld. Ontwikkeld is de Mountaincart in Bad Aibling dat ligt tussen München en Salzburg in. In meer dan 10 landen in Europa (en daar buiten) kun je deze Mountaincarts tegen komen.

Bij de constructie van de Mountaincart is nadruk gelegd op de veiligheid.

  • laag zwaartepunt voor zeer goede rijstabiliteit
  • brede wielbasis voor hoge zijdelingse stabiliteit
  • hydraulische schijfremmen voor hoge veiligheid
  • Ergonomische zitpositie voor het ultieme rijplezier voor de Mountaincarters
  • hoogwaardige aluminium constructie

Mountaincart St Johann in Tirol

De route in St Johann in Tirol gaat van het middenstation van de Harschbichlbahn naar het dalstation. De rit naar het dal is veelzijdig met ook nog eens fantastische uitzichten, zeker richting de Wilden Kaiser.

De lengte van de baan is ongeveer 5,7 kilometer, met een hoogteverschil van 900 meter. De rit duurt ± 20 min (tenzij je vol gas gaat) Het bijzondere aan de baan is dat deze speciaal is aangelegd voor de Mountaincarts. Je kunt al in verschillende gebieden met een Mountaincart naar beneden, maar dan ga je over normale bergwegen. Doordat het een speciale baan is, bevat de baan steile bochten, heuvels en natuurlijk rechte stukken waar de echte racers hun gang kunnen gaan.

Hieronder nog twee video’s waarvan je met de laatste video het hele parcours kunt zien. Komende zomer zullen we zeker eens een kijkje nemen om met de Mountaincart naar beneden te gaan. Wie gaat dit ook ondernemen. We zijn heel benieuwd wat jullie hiervan vinden?

Voor meer info en prijzen klik HIER.

Mountaincart St Johann in Tirol

St Johann in Tirol Banner Zomer 1000x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Cityhouse Flipside Groot Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...