Mountaincartbahn in St. Johann in Tirol

Mountaincart St Johann in Tirol

De Mountaincart in St Johann in Tirol is één van de blikvangers in het zomerseizoen. Op Hemelvaartsdag 30 mei 2019 is men open gegaan en dat zal nog wel even zo blijven in het zomerseizoen.

Wat is nu een Mountaincart

We hebben begrepen dat de Mountaincart zo’n 11 jaar geleden is ontwikkeld. Ontwikkeld is de Mountaincart in Bad Aibling dat ligt tussen München en Salzburg in. In meer dan 10 landen in Europa (en daar buiten) kun je deze Mountaincarts tegen komen.

Bij de constructie van de Mountaincart is nadruk gelegd op de veiligheid.

  • laag zwaartepunt voor zeer goede rijstabiliteit
  • brede wielbasis voor hoge zijdelingse stabiliteit
  • hydraulische schijfremmen voor hoge veiligheid
  • Ergonomische zitpositie voor het ultieme rijplezier voor de Mountaincarters
  • hoogwaardige aluminium constructie

Mountaincart St Johann in Tirol

De route in St Johann in Tirol gaat van het middenstation van de Harschbichlbahn naar het dalstation. De rit naar het dal is veelzijdig met ook nog eens fantastische uitzichten, zeker richting de Wilden Kaiser.

De lengte van de baan is ongeveer 5,7 kilometer, met een hoogteverschil van 900 meter. De rit duurt ± 20 min (tenzij je vol gas gaat) Het bijzondere aan de baan is dat deze speciaal is aangelegd voor de Mountaincarts. Je kunt al in verschillende gebieden met een Mountaincart naar beneden, maar dan ga je over normale bergwegen. Doordat het een speciale baan is, bevat de baan steile bochten, heuvels en natuurlijk rechte stukken waar de echte racers hun gang kunnen gaan.

Hieronder nog twee video’s waarvan je met de laatste video het hele parcours kunt zien. Komende zomer zullen we zeker eens een kijkje nemen om met de Mountaincart naar beneden te gaan. Wie gaat dit ook ondernemen. We zijn heel benieuwd wat jullie hiervan vinden?

Mountaincart St Johann in Tirol

Mountaincart St Johann in Tirol

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht