Mystischer Wald wandelroute in Zell am See

Mystischer Wald
Mystischer Wald | © Schmittenhöhebahn AG:Nickolay Khoroshkov

Mystischer Wald wandelroute in Zell am See is een avontuurlijke wandelroute. Bij deze wandelroute route leer je stap voor stap de legendes van de regio Pinzgau kennen. Al lopend ontdek je welke wezens hun sporen hebben achtergelaten in het Pinzgau gebergte.

Vanaf augustus 2019 kan men ontdekken wat voor sprookjesachtige wezens hun sporen hebben achtergelaten in de bergen van de Pinzgau, naast genieten van alles wat de Schmittenhöhe biedt op een zonnedek op 2000 m hoogte. Maar men kan ook vanaf de Sonnkogel een unieke themawandeling richting de Schmiedhofalm volgen.

De themawandeling is een mooie kers op de taart voor de jongsten, een avonturenspeeltuin aan het eind van de wandeling. Deze speeltuin bevindt zich naast de Schmiedhofalm.

Hier de belangrijkste cijfers van de “Mystischer Wald” op een rij:

Moeilijkheid Gemakkelijk voor het hele gezin
Lengte 1.2 km
Duur ongeveer 1 uur
Hoogteverschil 455 m
Hoogste punt 1.830 m
Start Bergstation Sonnkogelbahn
Finish Schmiedhofalm
Pauze tip 1 Restaurant Sonnkogel met; Fotopunt en speeltuin
Pauze tip 2 pauze nemen in Schmiedhofalm; draag stevig schoeisel
Pauze tip 3 parkeren bij het Sonnenalmbahn-kabelbaanstation

Meer informatie is hier te vinden, uiteraard zijn er meer wandelroutes rond Zell am See.

Iemand ervaring met deze nieuwe route, laat het ons weten wat je er van vindt.

Zell am See Zomer

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×