Na 1.238 km eindigt de Red Bull X-Alps

Red Bull X-alps 2021Na 1238 km eindigt de Red Bull X-Alps in Zell am See, de finish van de 10e editie Red Bull X-Alps. Het einde van de zwaarste paragliderace ter wereld met de finish in het midden van de Zeller See.

De finishlijn is zoals wij al eerder gemeld hadden verhuist van Monaco naar Zell am See, een race die voor de 10e keer wordt gehouden (in 2020 uitgesteld). De 29 atleten uit 15 landen begonnen op 20 juni 2021 op de Mozartplatz in Salzburg. Over de afstand van 1.238 km, de langste en meest uitdagende route tot nu toe, passeer je 12 specifieke keerboeien, zogenaamde “keerpunten”, totdat je uiteindelijk je bestemming bereikt. Vanuit de start in Salzburg loop je door de stad naar de Gaisberg en dien je non-stop de hele lengte van de Alpenboog over te steken, alleen te voet of met een paraglider.

Finish in Zell am See

Op 2 juli om 11:30 uur kwam de zwaarste paraglidingwedstrijd ter wereld tot een einde. Vijf atleten legden de langste route ooit af waar Chrigel “the Eagle” Maurer uit Zwitserland zijn zevende opeenvolgende titel pakte. Op de 2e plek eindigde Patrick von Känel en Simon Oberrauner werd 3de in de tiende editie van ’s werelds zwaarste adventure race.

Al op 28 juni lande Chrigel Maurer met nog 130 km te gaan, op het vlot en behaalde zo zijn zevende opeenvolgende overwinning na 8 dagen, 6 uur, 30 minuten en 28 seconden. De concurrenten Patrick von Känel en Simon Oberrauner hadden een head-to-head race met Maxime Pinot uit Frankrijk. Känel vertrok vanaf het laatste keerpunt Schmittenhöhe en landde op 29 juni kort na 13.30 uur op het drijvende vlot in het sprankelende water van de Zeller See. Tien minuten later stond Oberrauner te jubelen over zijn podiumplaats.

De race

Op 20 juni begonnen 29 atleten uit 15 landen van uit de hele wereld aan een tocht door 5 landen. De 1.238 km werd te voet of per paraglider afgelegd waarbij er 12 keerboeien werd gepasseerd. De atleten gingen door Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Italië om te finishen in Oostenrijk. Het laatste keerpunt was op de Schmittenhöhe vlak naast de Sisi kapel op 2000 meter hoogte. Vanaf hier werd de laatste deel ingezet richting het landingsvlot op de Zeller See waar op 2 juli om 11:30 uur de finish werd bereikt.

Hieronder de finish van de nummer 3 Simon Oberrauner uit Oostenrijk.

Lees ook Finish 10e editie Red Bull X-Alps in Zell am See

Bron: Zell am See Kaprun

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×