Na het weekend een flinke weersverbetering in het verschiet

Zell am See 10 december 2021

Zell am See 10 december 2021

Weerbericht: Flinke weersverbetering in het verschiet.

Het heeft flink gesneeuwd in Oostenrijk. De beelden uit Kirchberg gisteren spreken boekdelen. De condities zijn waanzinnig en dat juist voor het einde van de lockdown en dan ook nog zo vlak voor de kerstvakantie. Er komt nog een klein beetje sneeuw bij maar daarna wordt het genieten van de zon.

Zaterdag:

Aan de noordkant van de Alpenboog blijft het onveranderd onbestendig met sneeuw. Met name in de ochtend kan het nogmaals lekker door sneeuwen. In de overige delen van het land blijft het droger en wellicht dat er aan de zuidkant van de hoofdkam nog een streepje zon doorheen komt. De temperaturen liggen op 2000 rond -10°c. Dus als je de pistes opgaat even goed inpakken. De wind is oostelijk en kan soms venijnig uithalen. Dat maakt het op de pistes en in de liften alleen maar kouder. In de middag wordt het droger en houdt het op met sneeuwen.

Zondag:

De sneeuw die zaterdag nog voor winterse perikelen zorgde trek langzaam weg richting het oosten. Wellicht dat in de oostelijke Steiermark nog een bui eruit geperst wordt. Voor de rest is het droog. Boven de Alpen bouwt zich namelijk een hogedrukgebied op. En onder de vleugels van een hogedrukgebied wordt de neerslag onderdrukt. Het wordt niet gelijk kraakhelder maar het is het begin van een kleine weersverbetering. Maar tegen de avond weet een zwakke warmtestoring toch dwars door het hogedrukgebied  te piepen en kan er weer wat neerslag vallen. De temperaturen nemen ook toe en het is niet meer zo koud als voorheen. De sneeuwvalgrens ligt dan ook van oost naar west tussen de 800 en 1500 meter.

Maandag:

De allerlaatste druppels en vlokken vallen naar beneden. Het uiterste westen blijft waarschijnlijk helemaal droog.  De temperatuur is inmiddels opgelopen en het nul graden niveau ligt rond de 2000 meter. Ook de wind is inmiddels gaat liggen. Het hogedrukgebied dat boven Europa ligt ontwikkeld zich verder en de neerslag neemt af maar de temperatuur neemt toe. Alleen in het hooggebergte vriest het nog stevig.

De verdere vooruitzichten:

Het wordt droog in de Alpen. De pluim laat het neerslagsignaal zien op de x-as. En daar zie je niet of nauwelijks lijntjes omhoog komen. Dus vanaf medio komende week wordt er nauwelijks neerslag verwacht. Of het ook Kaiserwetter wordt kijken we in de volgende weerberichten weer naar.

Fijn weekend!

Ronaldo

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...