Na Pasen geen 3G Regels en FFP2 Masker meer?

FANtastisch Oostenrijk

Na Pasen geen 3G Regels en FFP2 Masker meer?

Na de Pasen komen de volgende versoepelingen in Oostenrijk waarbij ook Wenen zou mee gaan.

Het aantal besmettingen daalt in Oostenrijk (zaterdag naar 12.504 nieuw besmette mensen, een week geleden waren dat er 19.043). Op 16 april 2022 loopt de huidige Coronaregeling af. Met Pasen, het feest van de opstanding, zal er waarschijnlijk weer een grote versoepeling gaan plaatsvinden.

Experts gaan ervan uit dat het aantal besmettingen weer zal halveren, de viroloog Dorothee von Laer vindt een “einde van de maskerplicht met Pasen terecht” en minister van Toerisme Elisabeth Köstinger roept op oe24.TV op om de maskers af te zetten. Minister van Volksgezondheid Johannes Rauch legt dit weekend de laatste hand aan de openingsverordening en wil deze volgende week presenteren.

De belangrijkste punten zijn al gelekt:

  • Maskerplicht wordt afgeschaft. Na Pasen zou de maskerplicht moeten eindigen in de hele handel en ook in bijna alle andere binnenruimtes. Alleen in het openbaar vervoer, ziekenhuizen en verpleeghuizen blijft de maskerplicht.
  • Ook in de horeca gaan de beperkingen eraf. Alleen in de nachthoreca kan de 3G-regel blijven bestaan.
  • Nog maar 1 PCR-test op school. Wel staat vast dat na de paasvakantie de PCR-test nog maar één keer per week op school zal plaatsvinden.
  • Groen paspoort langer actief. Minister Rauch verlengt volgende week ook de geldigheid van het Groene Paspoort. Honderdduizenden Oostenrijkers hebben al geen geldig vaccinatiebewijs meer, wat binnenkort ook tienduizenden gaat treffen die een booster hebben gekregen. Omdat ze hun certificaat niet kunnen verlengen met een vierde vaccinatie (officieel nog niet mogelijk), verlengt Rauch de geldigheid vanaf volgende week – waarschijnlijk van negen maanden naar een heel jaar.

Versoepeling met Pasen geldt deze keer ook voor Wenen. Burgemeester Michael Ludwig gaat in ieder geval gedeeltelijk mee. Want ook in Wenen dalen de coronacijfers. Hier is momenteel 2G van toepassing op gastronomie, die alleen strikt moet worden gehandhaafd voor nachtgastronomie.

Laten we hopen dat deze versoepelingen vanaf Pasen er door heen gaat komen en ook dat de Corona nu in ieder geval tot het najaar na de achtergrond wordt gedrukt. Of Corona terugkomt in de herfst? Laten we uitgaan van het “positieve”

We hebben nog steeds een liveblog Corona maar laten we hopen dat we geen berichten hier mee aan toe gaan voegen.

Bron: OE24

FANtastisch Oostenrijk team

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Instagram Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...