Na Pasen wisselvalliger maar aanhoudend warm

Vandaag (1e Paasdag) schijnt de zon in heel Oostenrijk flink. Alleen deze ochtend zijn een paar lokale nevel of mistbanken mogelijk, maar deze zullen snel oplossen. Later vanmiddag is ook een verdwaalde stapelwolk mogelijk. Met veel zon wordt het flink warm. Het wordt maarliefst 20 tot 26 graden. Komende middag trekt er wel een fohn windje aan, er zijn dan windstoten van 40 tot 50km/u mogelijk. Ook vanavond is het nog lang mild en aangenaam. Uiteindelijk zakt het kwik naar 4 tot 11 graden, met föhn blijft het rond de 15.

Morgen (2e Paasdag) in zowel weerbeeld als temperatuur weinig verandering. Het is flink zonnig en warm, het wordt 21 tot 26 graden. Aan de noordkant staat door de fohn wel meer wind. Er zijn stoten van 50 tot 80km/u mogelijk.
Dinsdag volgt een overgang naar wisselvalliger weer. Het blijft wel warm maar er zijn soms ook enkele buien mogelijk. Aan de noordkant verandert er in ieder geval dinsdag nog weinig. Het is hier nog flink warm en zonnig. Echter in het oosten en zuiden zijn er meer wolkenvelden en vallen er enkele buien. Hier komt het kwik moeizaam boven de 20 graden.

Woensdag en donderdag is het weer overal flink warm. Toch val het te merken dat het wisselvalliger is. Er staat meer wind en in de middag is een enkele onweersbui mogelijk. Het wordt nog warmer met 23 tot 28 graden. Donderdag kan het lokaal zelfs 29 graden worden! De 30 verwachten we nog niet. In de nacht naar vrijdag trekt een fel koufront over. Zware buien met onweer zijn mogelijk.

Vrijdag is het onbestendig met veel regen en bewolking. De sneeuwgrens zakt tijdelijk naar 1700 meter. Het dipje is wel van tijdelijke aard. Tijdens het weekend wordt het weer warmer en droger, maar het blijft even wisselvalliger. Goed voor de natuur!

Jeroen Elferink
Fijne Pasen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...