Na regen (en sneeuw) volgt nazomers weekend

Dit weekend kan weer een biertje in de zon worden gedronken

Na regen (en sneeuw) volgt nazomers weekend

Het is de komende 2 dagen nog wisselvallig weer in Oostenrijk, met vooral tijdens de avond- en nachturen regen (en sneeuw vanaf 2000 meter). Maar het weekend wordt een stuk mooier met vooral in de noordelijke deelstaten veel zon en relatief hoge temperaturen.

Vanmorgen overheerst de bewolking en vooral in de noordelijke en westelijke delen van het land valt geregeld wat regen. De aangevoerde lucht is nog relatief mild waardoor de sneeuwgrens deze ochtend boven de 2500 meter ligt. Vanmiddag trekt het gebied met regen weg naar het oosten, maar de bewolking blijft dik. Zo nu en dan valt een spatje uit de bewolking. De beste papieren zijn voor Karinthië en Oost-Tirol. Hier kan de zon nog kort doorbreken. Het wordt maximaal 14 tot 17 graden, in het zuiden kan het 18 of 19 graden worden.

Vanavond wordt de bewolking snel dikker en volgt vanuit Zwitserland en Italië een gebied met intensieve regen. Gedurende de nacht trekt dit gebied over heel Oostenrijk. Daarbij zakt de sneeuwgrens van 2500 meter naar 2000 meter. Mogelijk valt de sneeuw lokaal nog wat lager. In totaal valt 10 tot 25 centimeter sneeuw, in het Arlgebergte valt meer.

Morgenochtend is het eerst nog bewolkt en nat. Het regent nog geruime tijd flink, maar in de loop van de ochtend wordt het snel droger. Morgenmiddag breekt geregeld de zon door, maar trekken ook enkele losse buien vanuit Duitsland Oostenrijk binnen. Ook trekt de westenwind op de bergen flink aan, soms staat er een vrij krachtige tot stormachtige wind op de bergtoppen.

Morgenavond en in de nacht naar zaterdag trekt opnieuw een storing met buien over. Daarbij ligt de sneeuwgrens rond 2200 meter.

Zaterdag knapt het weerbeeld snel op en volgen er een twee- tot drietal dagen met aangenaam nazomerweer. Hoewel we geen extreem hoge temperaturen verwachten, wordt het wel aan de noordkant vaak zonnig door föhn. Zaterdagmiddag schijnt de zon bij maximaal 15 graden, zondag wordt het nog wat warmer met 17 tot 20 graden.

Ook maandag is het nog warm, maar in Karinthië is het inmiddels bewolkt geraakt. Hierna volgt overal wisselvalliger en koeler weer.

Jeroen Elferink

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...