Na regen komt zonneschijn in Oostenrijk

Na regen komt zonneschijn in Oostenrijk

Er is de afgelopen week veel regen gevallen. Toch viel de temperatuur alleszins mee. De komende dagen gaat het aanmerkelijk opknappen en komt de zon vaker tevoorschijn. Toch blijft de kans op een bui ook bestaan. Met name op zaterdag is het verre van stabiel. Het ontbreekt ons aan standvastige hogedruk waardoor het niet echt wil vlotten met stabiel zomerweer. We modderen een beetje aan. De details:

ZATERDAG:

er is een beetje een tweedeling op zaterdag. In het westen is het wisselvallig en valt er geregeld nog een flinke (onweers)bui. Tijdens deze buien loopt de temperatuur ook niet hoger op dan een graad of 16°c. In het oosten, zo’n beetje ten oosten van Steiermark, is het over het algemeen droger. Hier komt de zon ook goed tevoorschijn en is de temperatuur hoger. Het zuidoosten is het warmst met zo’n 24°c. De wind is matig uit het zuidwesten. De vorstgrens ligt in het westen rond de 2200 meter en in het oosten rond de 2800 meter.

ZONDAG:

op zondag is het veel vriendelijker. De zon komt veel beter tevoorschijn en de temperatuur doet er in het hele land een graadje bij. De beste en meeste kans op zon is wederom het oosten en daar kan de 26°c aangetikt worden. In de bergen komt er door de dynamiek vaker een wolk voor die soms nog kan uitgroeien tot een bui. De meeste regen is echter op zaterdag gevallen en de zon overheerst. Over het algemeen mogen we zondag niet klagen. De vorstgrens gaat richting de 3200 meter.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Op maandag knopen we nog een fijne dag vast aan het weekend. Ook nu is het niet geheel standvastig maar komt de zon goed tevoorschijn. Het blijft de dynamiek van de atmosfeer  in de bergen die soms voor een stapelwolk zorgen en die een drup kunnen geven. De temperatuur blijft op niveau en het blijft lekker warm. Op dinsdag komt er een kentering in het weer en wordt het niet alleen veel koeler maar neemt de neerslag ook weer toe. Later in de week stabiliseert het allemaal weer een beetje maar neemt de onzekerheid in temperatuur ook flink toe. Afwachten dus!

Fijn weekend!

Ronaldo

Logo Brixental

Kitzbüheler Alpen Hohe Salve Region

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van Beeck tenten

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×