Na regen komt zonneschijn

Het is vandaag goed nat en druilerig in Oostenrijk, zo ook op de Grossglockner Hochalpestrasse. Jammer voor de mensen die vandaag over deze mooie bergpas reden.

Vanuit de ruimte is de boosdoener van alle nattigheid goed te zien, een lagedrukgebied ligt precies boven het Alpenmassief en veroorzaakt vooral met een Noordelijke stroming in Oostenrijk veel regen. Op sommige plaatsen is al meer dan 50mm gevallen en ook vanavond regent het her en der flink door. In Ober-Osterreich maar ook in het Salzburgerland is daarbij ook nog onweer mogelijk. Maar na regen komt gelukkig zonneschijn…

Morgen knapt het weer namelijk vanuit het Noorden razendsnel op met de aanvoer van drogere lucht, en met de komst van een hogedrukgebied is het ook een stuk stabieler. De zonneschijn is als eerste bij in Voralberg en in de middag knapt het ook elders snel op. Al kan er in het Zuiden en Oosten nog een enkele lokale regenbui vallen. Het is aangenaam warm met 21 tot 27 graden.

Zondag is het overal zonnig, met uitzondering van het Donaudal. Hier kunnen in de middag stapelwolken ontstaan die uitsmeren, elders is het prachtig juli-weer. Met 25 tot lokaal 30 graden is het hoogzomer.

Ook maandag en dinsdag is het prachtig zomerweer in heel Oostenrijk. Een kleine maar is er alleen voor Ober-Österreich en direct langs de grens met Duitsland, deze regio’s blijven gevoelig voor een enkel buitje. Met temperaturen tussen de 25 en 30 graden is het top. Echter vanaf woensdag neemt wel de onzekerheid wat toe. De hoogtestroming blijft Noordelijk en een lagedrukgebied met koudere bovenlucht zakt richting Duitsland, maar hoever dit lagedrukgebied zakt is nog onzeker. Het zou zomaar kunnen dat we woensdag met veel bewolking en flinke buien te maken kunnen krijgen. Maar het kan ook droog en hoogzomers blijven. Even afwachten dus…

Oh, en voor we het vergeten, wie dit weekend op reis gaat richting Oostenrijk heeft perfect reisweer. In heel Duitsland is het zowel zaterdag als zondag droog en zo goed als onbewolkt. Perfect dus!

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk

Alpen Reizen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...