Na sneeuw kaiserwetter in het weekend?

Na sneeuw kaiserwetter in het weekend?

Na het weekend krijgen we mogelijk lichte dooi maar de winter is niet ver weg.

Vandaag begint de dag met sneeuw in het oosten en zuidoosten, lokaal kan er dikke mist ontstaan. Na verloop van tijd zal de sneeuwval aan de noordkant van de Alpen weer frequenter worden. De sneeuwgrens ligt rond de 800 meter alles hieronder is regen.

Met kans op lokaal ijzel is het wel oppassen. De zon zal zich ook laten zien de grootste kans hierop is in Karinthië en Stiermarken.

Er waait een matige tot krachtige wind uit het westen draaiend naar het noordwesten. Maximum temperaturen liggen tussen de -3 en 4 graden.

Morgen begint de dag met sneeuw in de Alpen. In het westen en zuiden trekken de laatste bewolking snel weg en wordt het een vrij zonnige dag.

Met een zwakke tot matige wind wordt het niet warmer dan -2 tot 5 graden.

Sneeuwgrens aanstaande zondag

Weekend

Vrijdag begint met mist in het noorden en oosten van Oostenrijk, elders is de zon te zien. In de loop van de dag trekken wolken vanuit het westen het land binnen. Uit de bewolking kan neerslag vallen, de sneeuwgrens stijgt naar 1000 meter. Maximum temperaturen liggen met een zwakke wind uit het oosten tot zuiden tussen de -4 en 5 graden.

Zaterdag begint weer met mist en vanuit het westen gaat het wat sneeuwen, regenen of zelfs kan er ijzel vallen. De sneeuwgrens stijgt tot rond de 1400 meter. De wind is  zwak tot matig uit het zuidoost tot zuidwest. De maximale waarden liggen tussen de -2 en 7 graden.

Zondag wordt het een dag waarbij de sneeuwgrens stijgt tot boven de 1800 meter. Uit de bewolking kan er ijzel vallen maar het zuiden blijft grotendeels droog. Er waait een stevige tot krachtige westenwind. Van oost naar west stijgt de temperaturen naar 0 tot 10 graden.

Hoe het verder verloopt morgen meer weer uit Oostenrijk.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Ripstar banner 1200 800 Snow en Family

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×