Na sneeuw komt zonneschijn

FANtastische condities Filzmoos 22-01-2023

FANtastische condities ook hier in Filzmoos 22 januari 2023

Na sneeuw komt zonneschijn

Het is winter in Oostenrijk en dat is wel te zien, maar of Frau Holle nog lang blijft is de vraag.

Vandaag wordt het een overwegend bewolkte dag waaruit in het zuiden sneeuw maar ook regen gaat vallen. De sneeuwgrens loopt op maar ongeveer 900 meter en lager. De meeste kans om de zon te zien is in Vorarlberg en Tirol dit alles met een zwakke tot matige wind die uit het noordoosten komt.

Maximum ligt tussen de -1 tot 6 graden.

Morgen valt er nog steeds sneeuw in het zuidoosten al zal het niet meer zo veel worden als op de maandag. De sneeuwgrens ligt tussen de 400 en ca. 1000 meter. De neerslag zal pas in de avond stoppen waarna de nacht droog verloopt. Ook dit keer is de kans op zon in Vorarlberg en Tirol elders zal de bewolking overheersen.

Met een zwakke tot matige wind zal het uiteindelijk 0 tot 5 graden gaan worden.

Mooie halo in het SkiWelt 22-01-2023

Halo SkiWelt 22 januari 2023

Verdere trend

Woensdag blijft het overwegend droog en zal ook de zon veel te zien zijn met name in de Alpen. In het oosten kan de bewolking hardnekkig zijn waardoor de zon hier niet te zien zal zijn. Met een matige tot krachtige wind uit het noorden tot oosten wordt het maximaal -1 tot 7 graden.

Donderdag zal de zon iets minder te zien zijn en zal de bewolking wat dikker worden. Uit de bewolking kan lokaal wat sneeuw vallen maar grote hoeveelheden worden niet verwacht. Maximum ligt nu tussen de -2 en 4 graden.

Morgen weer meer weer vanuit Oostenrijk en ik geef het stokje weer terug aan Jeroen.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Superskicard

© superskicard.com

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...