Na sneeuw volgt kaiserwetter

Kaiserwetter vlag

Na sneeuw volgt kaiserwetter de komende dagen

Na sneeuw volgt kaiserwetter

Afgelopen nacht heeft het in Vorarlberg en Tirol weer gesneeuwd tot ongeveer 1500 meter. Maar ook nu sneeuwt het nog op de hogere bergtoppen van het Salzburgerland en Karinthië. Een mooi verse laagje voor onder andere de gletsjerskigebieden. De komende dagen komt er geen nieuwe sneeuw bij. Want na de sneeuw volgt kaiserwetter met veel zon!

Vanmorgen is het nog vrijwel overal bewolkt en van kaiserwetter geen sprake. Uit de bewolking valt in de centrale delen van Oostenrijk nog regen en sneeuw vanaf ongeveer 1500 meter. Grote hoeveelheden sneeuw zijn er absoluut niet gevallen, maar het levert wel mooie plaatjes op. Vanuit het westen naderen opklaringen en deze opklaringen breiden vanmiddag uit over heel Oostenrijk. Met name in Vorarlberg verloopt de middag zonovergoten en rustig.

Komende avond en nacht is het helder en koelt het hard af. In heldere dalen gaat het enkel graden vriezen. Doordat er nog aardig wat vocht in de lucht zit kan er gemakkelijk mist en nevel ontstaan.

Morgen volgt kaiserwetter in heel Oostenrijk. Wel kan de dag koud en soms mistig beginnen. Maar de temperatuur loopt vrij vlot op en de mist en nevel lossen ook snel op. Kortom een prachtige dag om de bergen in te gaan om bijvoorbeeld te gaan skiën of wandelen. Op 1500 meter stijgt de temperatuur naar een milde 7 of 8 graden.


Het weekend verloopt ook zonnig en stabiel. Een groot hogedrukgebied heeft zich genesteld boven Oostenrijk. Tijdens de nacht kan het enkele graden vriezen terwijl het overdag veelal windstil en mooi kaiserwetter is. In sommige schaduwrijke dalen kunnen we overigens met dauerfrost te maken krijgen.

Ook na het weekend zien we geen grootschalige verandering in het weerbeeld. Er komt weer een föhn te staan waardoor het vrij zacht wordt, mogelijk zien we weer temperaturen die in typische föhn dalen stijgen naar 17 of 18 graden. Neerslag bereikt Oostenrijk pas donderdag op vrijdag op zijn vroegst. Maar dat is nog wel onzeker.

Jeroen Elferink-Ruijsch

ChaletsPlus Banner Groot

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×