Na vandaag wisselvalliger met buien

Na vandaag neemt de kans op een flinke bui toe!

Na vandaag wisselvalliger met buien

Het is momenteel warm zomers weer in Oostenrijk, met veel zon stijgt het kwik flink. Maar na vandaag neemt de onstabiliteit snel toe. Zo wordt het wisselvalliger en volgen helaas buien.

Vanmorgen wisselen hoge wolkenvelden en zonnige momenten elkaar af, daarbij staat een aangename föhn. Meer bewolking komt in Karinthië voor, hier valt soms een bui. In de loop van de dag neemt de bewolking overal toe, en op een enkele bui in Karinthië na blijft het overal droog. Hier is het met 20 tot 23 graden ook iets minder warm. Elders wordt het 25 tot 28 graden, met de hoogste waarden in Tirol en Salzburg.

Morgen wordt het weerbeeld wisselvalliger. Zo trekken er meer wolkenvelden over en verspreid valt een bui. De meest actieve buien worden in Vorarlberg en de grensgebieden verwacht. Met minder zon wordt het maximaal 18 tot 24 graden, door de hoge luchtvochtigheid en weinig wind voelt het warmer aan.

Vrijdag is van zomerweer geen sprake meer, het is vaak bewolkt en uit de bewolking valt soms een bui of wat regen. Met 15 tot 20 graden is het minder warm, maar zeker niet koel.

Tijdens het weekend blijft het licht wisselvallig. Wolkenvelden, zon en enkele buien wisselen elkaar af. Er zijn mooie momenten maar ook natte momenten. Met 17 tot 23 graden is het groeizaam weer.

Jeroen Elferink

Banner Chalet.nl FANtastischoostenrijk.nl-1250x800-px

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×