Pas na het weekend weer serieuzere sneeuwkansen

Topdagen in Oostenrijk (foto: Stefan Kaptein)

Het zijn topdagen momenteel in Oostenrijk! Zoals we gisteren al schreven ligt een hogedrukgbied precies boven Oostenrijk. Hierdoor blijven storingen op gepaste afstand, alleen morgenavond krijgen we even slechter weer. Maar ook daarna prachtige dagen. Pas na het weekend zien we weer serieuzere sneeuwkansen.


Vandaag is het onbewolkt en helder. Opnieuw zal de zon van opkomst tot ondergang ongehinderd blijven schijnen. Het is overigens op hoogte wel duidelijker milder geworden. Op 1500 meter komt het kwik in de middag enkele graden boven nul. In de diepere dalen is 4 tot 8 graden dooi mogelijk. En na een milde middag is het komende nacht opnieuw weer eventjes koud in de dalen met strenge nachtvorst.

Morgen is min of meer een kopie van vandaag. De dag start opnieuw prachtig zonnig en in de dalen koud. Richting de middag volgt met veel zonneschijn opnieuw dooi. Maar het enige verschil is de middag, die verloopt wat minder strak blauw. Op hoogte drijven (sluier)wolken Oostenrijk binnen aan het eind van de middag is het mogelijk zelfs bewolkt.


Tijdens de nacht naar vrijdag schampt een zwakke storing Noord Oostenrijk. Een zwak koufront direct gevolgd door een warmtefront zorgen voor een bewolkte nacht. Uit de bewolking valt enige tijd sneeuw en regen. De regen onder de 1300 meter. Geen grote hoeveelheden.


Vrijdag klaart het na een laatste bui in het Oosten snel op. Al zal het eventjes niet zo zonnig zijn dan voorheen. De lucht is duidelijk milder met temperaturen die soms ver boven nul komen. Daarbij waait een stevig Westenwindje.

Zaterdag en zondag verlopen vrij zonnig en rustig. Het wordt dus een topweekend op de piste. Wel blijft het opnieuw aan de zachte kant. Ook de nachten zullen eventjes geen strenge vorst meer geven. Pas na het weekend nemen de vorst en sneeuwkansen weer toe.


Wellicht met een nieuwe nordstau op maandag of dinsdag. Dat gaan we volgen!

Jeroen Elferink

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...