Pas na het weekend weer kans op lenteweer

Het is vandaag maar koud en kil in Oostenrijk. Vrijwel overal is het zwaar bewolkt en valt er regen. De sneeuwvalgrens pendelt tussen de 1400 en 700 meter, zakt later vanmiddag meer een meer richting de 700 meter. De minste neerslag valt direct aan de Bodensee en de Duitse grens, de meeste neerslag valt in Karinthië. Hier kan nog 10 tot 20cm sneeuw in de bergen vallen.

Vanavond zakt de sneeuwgrens tot in de meeste dalen maar neemt de intensiteit van de neerslag snel af. Echt wit wordt het dus tot in de meeste dalen niet. Uiteindelijk volgen er een paar opklaringen. Tijdens opklaringen kan het matig vriezen. In het Flachland blijft wel een stevige noordoostenwind staan.

Morgen blijft het te koud voor april. Van lenteweer is absoluut geen sprake. Het is vrijwel de hele dag zwaar bewolkt en uit de bewolking valt soms wat regen of sneeuw. Absoluut geen grote hoeveelheden. In de ochtend ligt de sneeuwgrens op 500 meter, in de middag stijgt deze naar ongeveer 1400 meter. Op 2000 meter vriest het 5 graden en in de dalen wordt het uiteindelijk 2 tot 8 graden. Opnieuw staat er een stormachtige wind in het flachland.

Zaterdag belooft de koudste dag te worden van de week. In de ochtend valt er in het Oosten tot 300 meter (vrijwel het hele flachland) wat sneeuw. Door de weermodellen wordt (zoals hierboven) sneeuw tot in het Flachland berekend. In de bergen groeit vooral boven de 1100 meter de vers gevallen sneeuwlaag gestaag door. Echter verwachten we zeker geen dumps. In de middag zal de meeste sneeuw onder de 1000 meter alweer weg gedooid zijn.

Zondag is het op de meeste plaatsen nog koud, alleen in het oosten is het iets milder. Pas in de nieuwe week zien we weer wat hogere temperaturen. Maar pas na dinsdag lijkt serieus lenteweer weer terug te keren. Nog even geduld!

Jeroen Elferink

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...