Na weekend winters

tirol2611

Vandaag en ook de komende dagen nog weinig winters in Tirol

De komende dagen verandert er (nog) niet veel aan het weerbeeld aan de noordkant van de Alpenhoofdkam en dus ook in Tirol. Aan de voorkant van een Atlantische hoogtetrog en lage druk boven Frankrijk en als tegenspeler een Russisch hoog houden we een meest zuidelijke hoogtestroming. In de onderste luchtlagen stroomt met een noordoostelijke wind wat koudere en vochtigere lucht binnen waardoor er kans is op Hochnebel en lagere bewolking. Tot en met het weekend verandert er in grote lijnen niet veel aan dit weerbeeld, het is zacht, deels bewolkt, deels föhnig opgeklaard en ook de kans op Hochnebel blijft aanwezig.

skiwelt26

 

December start kouder, sneeuw nog vraagteken.
Met de start van de wintermaand december gaat met een naar oost tot noordoost draaiende hoogtestroming gevoelig koudere lucht binnenstromen. Dit zien we ook mooi terug in de weerkaarten. Terwijl het vandaag op 1500 meter nog een graad of 8 in de plus is is vriest het woensdag op diezelfde hoogte 3 tot 5 graden! Deze continentale lucht is echter ook vrij droog waardoor de neerslagkansen vooreerst niet erg groot zullen zijn. In ieder geval wordt het eindelijk kouder en ook koude genoeg voor de productie van kunstneeuw. En wie weet, wellicht dat tegen die tijd een koudeputje of storing toch nog wat sneeuw gaat produceren!

enstirol

Ensembles weermodel GFS met de temperaturen op 1500 meter hoogte voor Tirol

 

[box type=”info” align=”aligncenter” ]Weerbericht disclaimer: Dit weerbericht mag op geen enkele wijze gebruikt of gekopieerd worden op andere websites of voor persoonlijke doeleinden.[/box]