Naast warmte ook noodweer

Naast warmte ook noodweer

De warmte is weer sinds afgelopen weekend helemaal terug in Oostenrijk. Afgelopen weekend kon men dan ook volop genieten van prachtig zomerweer.

hour15
Maar gisteren, zoals we al afgelopen vrijdag hadden verwacht, werd de lucht onstabieler. Deze foto van gistermiddag nabij Schwarszee geeft dit mooi weer. Het is nog aangenaam en warm zomerweer, maar in de verte groeien toch flinke stapelwolken, die her en der al voor de nodige overlast hebben gezorgd.

11728969_915286235197391_7146933049100465728_o
Maar het levert soms wel prachtige platen op, zoals deze die nabij Graz gemaakt is door Robert Calek. Behoorlijk angstaanjagend. En voorlopig zijn we van zowel de warmte als buien nog niet af…

prec_16081618_16081512
Want in tegenstelling tot wat we gewend waren deze zomer, zit zowaar het stromingspatroon op slot. Dit komt doordat een sterk hogedrukgebied nabij Scandinavië voor fronten, die vanaf de oceaan binnen komen, een stuwwal vormt. Alles wordt tegengehouden, of afgebogen richting de Noordpool. Maar omdat deze blokkade zich net te Noordelijk voor de Alpen heeft gevormd, is de luchtdruk aan de lage kant. Hierdoor kunnen, in warme en subtropische lucht, flinke onweersbuien ontstaan.

verwachting15aug
Iedere dag beginnen we dus in heel Oostenrijk met een heerlijk zonnetje, die de boel weer goed opwarmt. Maar in de middag groeien alweer flinke stapelwolken. In de namiddag en avond bereiken dan weer enkele stapelwolken het buien stadium. Opnieuw kan het tot onweer, hagel en windstoten komen. Kortom noodweer. Dit ”control-paste’ weer houden we tot aan het weekend. Hierna worden de verwachtingen onzekerder…

Fijne dag,
Jeroen Elferink

Alpen Reizen

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Reageer mee via Facebook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De FANtastisch Oostenrijk nieuwsbrief blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit het FANtasche Oostenrijk. Je kunt deze mail een paar keer per maand verwachten.

* verplicht