Komende nacht sneeuwval verwacht

Eindelijk wordt er weer sneeuwval verwacht

Komende nacht sneeuwval verwacht

Eindelijk wordt er weer sneeuwval verwacht, en wel komende nacht. Na een week met hoge temperaturen en regen keert de winter even terug met een flitsbezoek. Echter het is echt een flitsbezoek want de komende dagen bereikt opnieuw zachte lucht Oostenrijk. Maar we hebben wel goed nieuws: het blijft (meestal) droog en de zon schijnt vaak!

Vandaag overdag wordt er nog geen sneeuwval verwacht. De tweede kerstdag verloopt droog met redelijk wat ruimte voor de zon. Het is op en top kaiserwetter met nog vrij hoge temperaturen. Op 1500 meter kan met de zon het kwik oplopen naar 10 graden in de plus. Daarom is het verstandig om tijdig de piste op te gaan. Want in de middag kunnen de pistes wat soms pappig zijn. Later vanmiddag neemt de bewolking snel toe en tegen de avond volgt eerste regen en sneeuw in Vorarlberg.

Vanavond zakt de sneeuwgrens vanuit het noorden

Deze regen en sneeuwval breiden zich komende avond en vooral vannacht uit over de gehele noordkant van de Oostenrijkse Alpen. Daarbij zakt de sneeuwgrens van 1700 naar 1000 meter. Kortom daar waar het groen is geworden wordt het weer tot 1000 meter wit. Maar niet overal komt het tot neerslag. Op de meeste plaatsen aan de zuidkant blijft het droog. Met name langs de grens met Slovenië blijft het droog.


Morgenochtend ontwaakt Oostenrijk weer in een winterlandschap, tenminste vanaf een hoogte van 1000 meter. Er valt nog een laatste sneeuwbui maar al snel wordt het overal droog. In totaal is er een centimeter of 5 tot 10 gevallen, in Vorarlberg is nog iets meer gevallen. Ook is het deze ochtend een stuk kouder, op 1500 meter vriest het -5 graden. Hierdoor kunnen de sneeuwkanonnen ook weer aan, die voor betere skisneeuw zorgen. De rest van de dag schijnt de zon uitbundig bij een vorstgrens die rond de 1100 meter ligt.

Ook de avond en nacht naar woensdag verlopen helder en droog. Hierdoor kan het ook in de dalen weer vriezen wat gunstig voor de sneeuwkanonnen is. Uiteindelijk koelt het af naar -2 tot -5 graden. Ook kan er gemakkelijk wat mist of nevel ontstaan.

Vanaf woensdag breekt een periode van zacht weer. Dagelijks ligt het kwik boven nul tot een hoogte van ongeveer 2000 meter. Maar de zon schijnt vaak uitbundig, enkel donderdag en rond oudejaarsdag komen er meer wolkenvelden voor. Regengebieden blijven gelukkig op voldoende afstand zoals het er nu naar uitziet. Want in de lage landen is het juist vaak nat en stormachtig. Zicht op nieuwe sneeuw of kou is er voor Oostenrijk helaas niet. Kortom dat wordt wachten op serieus winterweer wat pas in het nieuw jaar kan komen. Tot die tijd kunnen we vooral genieten van de zon en vaak droog weer.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Chalet.nl grote banner 900-600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Intersport Twinsport banner 1200x700

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...