Nachtelijke zoekactie Grossglockner gebied

Kaprun Kitzsteinhorn grossglockner

Nachtelijke zoekactie Grossglockner gebied: 36-jarige gewond gered

Bergredding, berggidsen van de politie en een helikopterteam zochten zaterdagavond in het donker naar een vermiste skitourer. De man werd uiteindelijk gevonden op 2.300 meter boven zeeniveau.

In het gezamenlijke gebied van Kals am Großglockner werd zaterdagavond laat een zoekactie gestart nadat een skitourer niet was teruggekeerd naar het dal.

Volgens de politie ging de 36-jarige man op tourtocht naar de Weisser Knoten. Na een stop bij de Glorerhütte ging de man rond 21.30 uur richting het dal. Toen hij daar niet zoals afgesproken aankwam, sloeg zijn vrouw alarm. Het gealarmeerde Kals-bergreddingsteam klom samen met twee politie-berggidsen van de Lucknerhütte in de richting van de Glorerhütte. Tegelijkertijd begonnen andere berggidsen van de politie, die de avond op de Glorerhütte hadden doorgebracht, in het dal te zoeken naar de vermiste persoon. Ook de politiehelikopter “Libelle FLIR” uit Klagenfurt werd ingezet.

De Tourskiër bevond zich uiteindelijk op 2.314 meter boven zeeniveau. De bemanning van de politiehelikopter ondernam een reddingspoging, die vanwege de weersomstandigheden moest worden afgeblazen.

De man werd uiteindelijk door bergreddingsdiensten en politie ter plaatse naar het dal gebracht. Daar aangekomen werd hij overgedragen aan het reddingsteam en met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis in Lienz gebracht.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...