Najaarsweer brengt zon, regen en sneeuw

Kitzsteinhorn © Zell am See Kaprun
Kitzsteinhorn © Zell am See Kaprun

Najaarsweer brengt zon, regen en sneeuw, de sneeuwgrens zal de komende dagen liggen tussen de 1000 en 1500 meter.

In het noorden en oosten zullenl vandaag de wolken overheersen waaruit regen kan vallen, met een sneeuwgrens liggend rond de 1000 meter. In het westen en zuiden blijft het droog en zal de zon zich laten zien. De temperaturen liggen tussen de 4 en 15 graden, op  2000 meter ligt dit tussen de -3 tot 0 graden.

Morgen is het in eerste instantie droog met wat zon maar vanuit het zuiden trekken dikke wolken het land binnen waarbij vooral in Oost-Tirol, Karinthië en in het zuiden van Steiermark kan gaan regenen. Later op de dag zal ook elders de kans op regen aanwezig zijn. De sneeuwgrens ligt tussen de 1000 en 1400 meter. Met een maximumtemperatuur tussen de 6 en 13 graden is het net zo fris als een dag eerder, op 2000 meter liggen de temperaturen tussen de -3 en 1 graad.

Richting het weekend

najaarsweer weerbericht

Op vrijdag is het veelal bewolkt met zo af en toe regen, dit zou vooral aan de noordkant van de Alpen het geval zijn. In het zuiden zijn lange droge periodes te bekennen met een sneeuwgrens tussen de 1000 en 1500 meter. Het wordt iets frisser met maximum tussen de 3 en 11 graden.

Zaterdag vergelijkbaar met vrijdag veelal bewolkt met af en toe een bui. Sneeuwgrens ligt tussen de 1000 en 1400  meter met een maximum tussen de 4 en 11 graden. Op zondag een tweedeling, in het oosten kans op een bui en in het westen zonnig, maximum tussen de 7 en 13 graden.

Hoe het hele weekend verloopt morgen meer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Sneeuwhoogte

Weerstation.

Sinds juli 2019 heeft FANtastisch Oostenrijk haar eigen weerstation, deze bevind zich bij ons thuisbasis in Brixen im Thale. De gegevens van ons weerstation zijn hier in te zien, ook kan men van alles terug vinden.

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...