Namens Fantastischoostenrijk.nl een FANtastisch 2017

Jaarwisseling Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn timelapse

© www.domas.at

Namens Fantastischoostenrijk.nl een FANtastisch 2017

Zo dat was 2016 en namens Fantastischoostenrijk.nl een FANtastisch 2017, het oud jaar is verleden tijd. Het seizoen 2015/2016 was een matig seizoen bij aanvang althans het begon nog slechter dan dit seizoen. Iedereen weet nog de warmte en groene bergen in de alpen met een wit lint, sneeuwval van oktober 2015 was het hoogtepunt. Kunstsneeuwproductie was en kon bijna niet, maar gelukkig werd koning winter in januari wakker. Hij bracht een hoop kou en zorgde ervoor dat Frau Holle de poederdoos over de alpen kon strooien. Vanaf januari 2016 was het dan ook prima.

En vergeet niet de ijzel in met name de provincie Groningen, een week lang was het glibberen en glijden. Plus de kou en sneeuw was het in Groningen weer even winter.

Maar dat was 2016 we kijken nu vooruit en ook in 2017 zullen we jullie weer het nodige aan updates uit de gebieden brengen, naast nieuws en het weer. De eerste updates vanuit de gebieden zijn al geplaatst, en ondanks het gebrek aan sneeuw is het wel koud. De algemene ervaring is dat mede door de kunstsneeuw de pistes FANtastisch zijn, de bergbahnen hebben geweldig werk geleverd. Dit in vergelijking met vorig jaar waar het zelfs hopen was dat er kunstsneeuw gespoten kon worden.

Hopfgarten Vuurwerk

De komende tijd is er een verandering gaande, en het goede nieuws is sneeuw. Eindelijk zal de poederdoos weer open gaan, en dat zal dus de pistes nog beter maken. Want zeg nu zelf wat is mooier dan een compleet wit landschap, en heerlijke poeder om op te skiën. Maar over een sneeuwdumpje heeft onze weerman Jeroen al uitgebreidt overgehad, deze staat voor woensdag gepland. Voor Oostenrijk is er sneeuwval van tussen de 25 en 40 cm gepland, en misschien wel meer. De weergoden laten zich niet makkelijk lezen, maar de winter slaat toe met serieuze sneeuwval. Tenminste zo ziet het er nu uit…

De eerste videoupdates zijn al geplaatst, zo hebben we een update gemaakt van het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, de Kitzsteinhorn (2x) en de Stubaier Gletsjer. Ook heeft Stefan Kaptein ons geholpen met twee video’s, onze dank hiervoor. Ook Ricardo Vullings stuurde ons vanuit SkiWelt mooi materiaal toe, en een update vanuit Westendorf.

Alle updates zijn uiteraard hier te volgen, en ook op ons Youtube kanaal, en de komende tijd zullen we meer updates plaatsen zodat jullie een goed beeld hebben hoe het in de Alpen is. Althans in de gebieden waar we verblijven, hebben jullie zelf video vanuit de gebieden stuur het door via ons contactformulier.

Het wordt zeer op prijs.

Het jaar 2016 ligt achter ons, en we gaan van 2017 een FANtastisch jaar maken.

Skihal.com banner klein

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht