Nassfeld een zomers bericht van Helen

Nassfeld

Nassfeld een zomers bericht van Helen. in de zomer van 2020 was Helen weer in haar geliefde land met de familie en laat ons altijd weten waar ze zitten en wat er te beleven valt. Dit keer is Nassfeld aan de beurt. Weten hoe het toen was?

Nassfeld ( Hermagor-Preseggersee) 

Eerder deze maand was al te lezen hoe wij ons slecht weer plan  hadden ingevuld. Na regen komt zonneschijn, zo ook in Oostenrijk. Dit jaar voor het eerst naar Karinthië , de kleine ( maar koude) zwemmeertjes in oost Salzburgerland waren vorig jaar zo’n Suc6 dat we nu bedacht hadden een lekker (warm) meer in Karinthië op te zoeken.
Al jaren zag ik Alm resort Nassfeld voorbij komen  en deze keer dan ook geboekt. Zoals het eruit zag prachtig in de bergen gelegen met mooie moderne (2012) appartementen en volpension (ontbijt-lunchpakket-soep-gebak-avond eten) tegen een aantrekkelijke prijs voor ons omdat alle kinderen tot 10 jaar gratis waren. Konden we ons geen bult aan vallen dachten we zo????.
Hallstatt Oostenrijk

Via een dagje Hallstatt met een iets te vermoeide kleuter kwamen we rond het avond eten aan in Nassfeld. Opvallend aan de route ernaartoe was wel dat de wegen ernaar toe erg slecht waren zodra we van de A10 afgingen . En het resort lag écht op de berg dus we hadden een flinke bergpas te rijden. Prachtige uitzichten.

Totaal bleven we hier nog 9 dagen. Waar we normaal vaak kiezen voor wandelingen afgewisseld met uitstapjes (musea /kasteel/dierentuin/grotten) In de omgeving hebben het deze keer gehouden bij wandelingen , berg activiteiten én lekker aan het meer liggen!

Voor ons wel het nadeel aan het resort , het is gesitueerd op een super ski-in / ski-out locatie maar nu in de zomer was het wel altijd 25 minuten rijden de bergpas weer af naar het meer, de Preseggersee.

Wie van wandelen houdt en kleine kinderen heeft kan zich wel top vermaken in Nassfeld. Er zijn twee leuke thema wandelingen die je goed met (kleine) kinderen kan doen. De aquatrail die op de grenslijn tussen Oostenrijk en Italië ligt. Waardoor je de hele wandeling tussen beide landen door zigzagt. Je wandelt langs verschillende water elementen, genoeg spetter plezier voor de kinderen dus en voor papa’s en mama’s die de kinderen niet meekrijgen is er een overkapping met picknick tafels 😉

Uiteraard hebben wij deze wandeling ook gelopen en hadden we inderdaad moeite de kinderen mee te krijgen. Alle beekjes , water ratjes etc. waren te interessant.

De wandeling komt uit bij een klein meertje / water reservoir waar een piratenschip is gebouwd en een speeltuintje. Er stond nu zelfs een verkoop karretje met koffie/thee/fris en ijsjes. Rond het meertje meerdere bankjes en picknick tafels. Een walhalla voor de kinderen , voor de wandel liefhebbers adviseer ik juist om door te lopen,. De kinderen worden dan wel goed vermaakt de magische rust van de bergen is toch wat minder.

Nassfeld topfoto

Je kunt vanaf hier kiezen om een wandeling te maken naar het middelstation of je loopt om het meer heen en langs de achterkant van de berg weer naar boven.

Wij hebben met de kinderen de tweede optie gekozen ( alleen waren we lekker verder gewandeld maar die tijd komt wel weer) Op deze route hebben we oa. de schommel even betreden. Je schommelt hier tussen Italië en Oostenrijk heen en weer, met ook nog eens een prachtig uitzicht op de Italiaanse bergen.

Ook zijn er diverse uitgebreide speeltuinen bij de liften. Zo kun je bv ook nog rustig op het terras wat eten of drinken terwijl je zicht heb op je spelende kinderen.

De andere thema wandeling is de Madritschentour, dit is een wandeling over de alm naar beneden en gaat over een stenenvolkje, ze worden weggejaagd door stenen monsters en de kinderen moeten hun helpen. Onderweg kom je allerlei borden en spellen tegen mbt het themaverhaal. Ook loop je tussen de koeien en paarden door wat natuurlijk altijd een beetje extra Alpengevoel toevoegt.

Nassfeld

Verder is er uiteraard een ruim wandelnetwerk maar wij waren wel van mening dat dit niet allemaal even duidelijk wordt aangegeven, of zijn we verwend in Saalbach?

Er zijn vanuit Nassfeld 3 liften die je de berg op brengen en als je bij een deelnemende accommodatie verblijft zoals wij dan krijg je een +Card en zijn de liften onbeperkt gratis toegankelijk. Met deze kaart kun je trouwens ook gratis deelnemen aan activiteiten , gratis naar de presseggersee en is er een gratis kinderprogramma voor kinderen van 6-10jaar.

Helen bedankt voor je bijdrage!

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...