Nassfeld Presseggersee, Helen onderzoekt de activiteiten

Nassfeld Presseggersee

Nassfeld Presseggersee, Helen onderzoekt de activiteiten

In een vorig bericht hebben jullie kunnen lezen dat Helen in Nassfeld op vakantie was.

De sommerrodelbahn Pendolino kon natuurlijk niet ontbreken. “Die hebben we natuurlijk ook gedaan! In Abtenau hadden we tenslotte ook al gerodeld dus we moesten wel vergelijken. De conclusie was dat het rodelen altijd leuk is, dat deze soms lekker stijl was maar dat die van Abtenau leuker was omdat ie meer met de glooiingen van de berg mee ging en meer de breedte van de berg benutte.  Alsnog was ie leuk genoeg voor een tweede ronde.

Nassfeld zomerrodelbahn

Tip : voor 11 uur en na 16 uur is de rij het kortste! Let op bij nat weer uit veiligheidsredenen gesloten en dat is natuurlijk logisch.

Nu is rodelen leuk maar pas echt tof is een Klim parcours. Geweldig leuk is dat ze hier in Nassfeld al een klimparcours hebben vanaf 5 jaar! Onze meid van ruim 4 mocht hem ook al doen en stoer dat ze was. Vanaf het middelstation loop je 500 meter (inclusief nijdig klimmetje) naar boven aldaar een groot parcours met verschillende niveaus (leeftijd en lengte gerelateerd)

Met gemak kun je hier een uur of 3/4 doorbrengen. Let wel op er zijn alleen 2 dixie toiletten en er is geen berghut. Wel kun je er gekoelde frisdrank en water verkrijgen of iets uit de categorie mars/twix etc.

Nassfeld Klettersteig

Het felsenlabyrint valt onder het outdoorpark nassfeld waar echt nog heel veel andere super leuke dingen te doen zijn. Zo kan je ook een workshop MTB doen om met een fiets de berg of te racen maar ook bv om te “klettersteigen” maar uiteraard ook raften behoord tot de mogelijkheden. Het meeste is echter wel vanaf 8 jaar wat het voor ons nu nog niet mogelijk maakte….

Gezien het heerlijke weer ( 22 graden op de berg, 32 graden bij het meer) zijn we natuurlijk ook daar veel geweest. Het meer kent verschillende ingangen. Het strandbad in Hermagor is de grootste en gratis met de +card.

Je kunt hier genieten van de zon of zoals wij nu deden een lekker schaduwrijk plekje opzoeken onder één van de vele bomen.

Er is een klein en ondiep zwemgedeelte voor de kleintjes met grote en kleine glijbaan en een leuk schiereiland met rietkraag. Daar kunnen ze zich prima vermaken.

Er zijn overal kleedhokjes over het grasveld verdeeld. En bij het water zijn ook wc’s.

Nassfeld Presseggersee

Je kunt er ook voor 10 euro per uur een supplank huren, wij hebben met zijn allen ook supplanken gehuurd en hebben een leuke tocht over het hele meer langs de verschillende strandbaden gedaan. Suppen is niet moeilijk en het gaat sneller dan je denkt. Een heerlijke manier om te ontspannen op het water.

Ook hebben we een waterfiets gehuurd (wederom 10 euro per uur ) deze zijn er hier ook mét glijbaan! Hilarisch natuurlijk om midden op het meer van de glijbaan te gaan (maar eerlijk is eerlijk die krengen sturen en trappen }$#** )

Er is dus heel veel te doen in en om het meer en de bergen van de regio Nassfeld/Presseggersee. Je hoeft je hier echt niet te vervelen …..

Helaas zit het er voor ons weer op. Wij wachten met dichtgeknepen billen af of we deze winter wél kunnen gaan skiën. In ieder geval beginnen onze kinderen in oktober weer met het nieuwe seizoen op de ski-school. Een spannende want ego indoorski is overgenomen door ski-school Nicky Broos. Daar gaat dus vast en zeker wat veranderen met alle ervaring en kennis die Nicky Broos met zich mee brengt !

Voor nu wens ik iedereen die nog gaat veel plezier en wie al geweest is : “lekker nagenieten” !

Gruss gött

Helen

Links: Nassfeld outdoorpark, Nassfeld

 

Helen de Viet Indoorbaan

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Instagram Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×