Nat het nieuwe jaar in

Nat het nieuwe jaar in

Allereerst willen we jullie allemaal een FANtastisch 2024 wensen in goede gezondheid. Het is al weer 2024 een nieuw jaar met hopelijk snel de terugkeer van koning winter.

Vandaag wordt het na een nacht vol neerslag vanuit het westen steeds droger en zal de zon zich meer laten zien. Tegen de middag zal het vanuit het westen zwaar bewolkt worden, maar over het algemeen blijft het droog. De sneeuwgrens ligt tussen de 600 en 800 meter wat zal betekenen dat de skigebieden weer voorzien zijn van een vers laagje sneeuw.

Het zal stevig tot krachtig gaan waaien uit westelijke richting. Maximum ligt tussen de 3 en 0 graden, op ongeveer 1500 meter tussen de -4 en 0 graden

Morgen wordt het overwegend bewolkt met wat zonneschijn in het zuiden en zuidoosten van het land. Het blijft niet droog met name het noorden en oosten is enige neerslag mogelijk. De sneeuwgrens ligt tussen de 1000 en 1800 meter.

De wind is zwak tot matig en in het westen kan het krachtig zijn komend uit westelijke richting. Maximum temperaturen liggen tussen de 2 en 11 graden, op ongeveer 1500 meter zal het maximaal -4 tot 6 graden worden.

Verdere trend

Woensdag wordt wisselvallig en mild. Er staat op veel plaatsen een stevige tot krachtige wind uit het westen. De wind zal in de bergen maar ook in de omgeving van Wenen stormachtig zijn. Toch zal de zon zich ook nog laten zien en is er een regenbui mogelijk. Boven de 900 tot 1400 meter hoogte zal de neerslag als sneeuw vallen. Maximumtemperaturen liggen tussen de 6 en 14 graden.

Donderdag overheerst de zon maar de dag begint lokaal met dichte bewolking waaruit neerslag uit kan vallen. Maximum ligt tussen de 5 tot 13 graden.

Vrijdag zal de zon minder te zien zijn en neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe. Vanuit de bewolking kan het lokaal gaan regenen en boven de 1200 meter zal dit als sneeuw vallen. Het zal maximaal 3 tot 11 graden gaan worden met weinig wind.

In het weekend zal mogelijk sneeuw gaan vallen, hoeveel is nog niet bekend. Meer hierover morgen met meer weer uit Oostenrijk.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Sneeuwkettingenwinkel Display Advertentie SKW - winter 2023-2024 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×