Nat, koud en sneeuw in de bergen


Nat, koud en sneeuw in de bergen

Voorlopig is stabiel of warm zomerweer ver te zoeken in Oostenrijk. Hoewel het vorige week wel zomers warm was, is de warmte inmiddels het land uit. Tegelijkertijd zorgt een stroming uit het noordwesten voor koud en nat juniweer. In de bergen valt zeker vanavond en morgen geregeld ook sneeuw.

Vanmorgen is het bewolkt en valt verspreid over Oostenrijk af en toe regen, de meest intensieve regen vinden we in de zuidelijke deelstaten. In de loop van de dag verplaatst de activiteit meer en meer richting het westen. Het wordt in de dalen tijdens droge momenten maximaal 14 tot 18 graden, met intensieve regen is het 5 tot 10 graden koeler. Later op de dag kan de sneeuwvalgrens rondom de hoofdkam zakken naar 1900 meter.

Vanavond en vannacht valt in een groot deel van het land langdurige en intensieve regen. Daarbij zakt de sneeuwvalgrens lokaal even naar 1600 meter. Kortom witte bergtoppen, zeker in de regio’s met hoge bergen.

Morgen blijft het nat en bewolkt, opvallend is het kille karakter van het weer. De maxima komen in centraal Oostenrijk niet boven 12 tot 15 graden uit. Later op de dag wordt het in Vorarlberg en het noorden droger met soms zon. Hier kan het nog 15 tot lokaal 18 graden worden. Daarbij stijgt de sneeuwvalgrens van 1800 naar 2300 meter.

Donderdag trekken enkele losse buien over Oostenrijk, waarbij tussendoor de zon kan doorbreken. Omdat de lucht koud is, kan sneeuw vallen tot 1800 meter. In de dalen kan het tussendoor nog opwarmen naar 14 tot 18 graden.

Vanaf vrijdag gaat de temperatuur de lift in, maar stabiel zomerweer is ver weg.

Jeroen Elferink

Snowworld Banner 1250 900

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×