Na een nat weekend volgt mooi weer?

Na een nat weekend volgt mooi weer?

Vandaag en dit weekend liggen restanten van een storing over Oostenrijk. Op de weerkaarten is dit als een trog (blauwe lijn) ingetekend, hierdoor is het dus vrij wisselvallig en nat. Maar er is gelukkig ook goed nieuws, er is zicht op een significante weersverbetering.

Vanmorgen overheerst de bewolking in met name de zuidhelft van Oostenrijk. Uit deze bewolking valt in Karinthië en Steiermarken soms al wat regen. Elders ontstaan stapelwolken en deze stapelwolken groeien uit tot enkele buien. Uiteindelijk zien we vanmiddag een mix van wolkenvelden, regenbuien en soms wat zon. De wind draait naar het noordoosten en voert iets koelere lucht aan dan de voorgaande dagen, het wordt maximaal 16 tot 21 graden. Tijdens neerslag daalt de sneeuwgrens naar 1800 meter.

Ook vanavond en komende nacht vallen er enkele regenbuien verspreid over Oostenrijk. Tijdens droge momenten met opklaringen kan wat mist of nevel ontstaan.

Morgen blijft de bewolking overheersen en het weerbeeld is vrij nat. Verspreid vallen er buien over het land maar de lucht is wel een stukje zachter. Hierdoor kan het tijdens droge momenten toch nog 18 tot 22 graden worden, daardoor is het vrij groeizaam weer.

Ook zondag blijft het weerbeeld wisselvallig en nat. Met name in de berggebieden vallen enkele buien, maar in het oosten en noordoosten blijft het juist nagenoeg droog. Het wordt tussen de buien door maximaal 20 tot 24 graden, doordat er ook weinig wind staat voelt dat vrij benauwd aan.

Na het weekend volgt waarschijnlijk mooi weer. Een groot hogedrukgebied vormt zich ten noorden van Oostenrijk. Hierdoor wordt de lucht droger en warmer, met een beetje geluk zien we hoogzomerse waarden medio komende week van maar liefst 25 tot zelfs lokaal 30 graden. Dat is voor het eerst dit jaar, we gaan het op de voet volgen natuurlijk.

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...