Nationaal Park Hohe Tauern jonge steenarenden zien het leven

Kaprun Kitzsteinhorn uitzichtpunt Adelaar

Op een van de uitzichtpunten op de Kitzsteinhorn (gletsjer van Kaprun) kun je een prachtige adelaar zien. Maar er zijn veel echtere in het Nationaal Park Hohe Tauern.

Nationaal Park Hohe Tauern jonge steenarenden zien het leven

Vrouwelijke steenarenden leggen tussen half maart en half april meestal twee eieren in het nest, waarbij het tweede ei alleen als reserve dient. Slechts zelden, als er voldoende voedsel is, worden beide jongen grootgebracht.

Na 45 dagen is het zover, de jonge steenarend komt uit en wordt vervolgens liefdevol verzorgd door zijn ouders en voorzien van voedsel zoals marmotten. Er zijn ongeveer 40 broedparen in het Nationaal Park Hohe Tauern, maar ze broeden niet allemaal elk jaar. Jaarlijks vliegen ongeveer 17 jonge vogels na ongeveer 70 dagen uit de nesten, maar blijven maandenlang in het territorium van hun ouders totdat ze worden verdreven. Heeft iemand van jullie ooit een glimp van een steenarend opgevangen?

Je kunt deze vogels als je een beetje geluk hebt zien vliegen in het Nationaal Park Hohe Tauern. Hieronder een video van een zeer jonge steenarend.

Werken in Oostenrijk Logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×