Nationalpark Hohetauern vier prachtige wandelroutes

Nationalpark Hohetauern

Nationalpark Hohetauern vier prachtige wandelroutes

Vanuit het dorpje Uttendorf kun je alle kanten uit. Prachtige routes om te wandelen of te fietsen zijn de dalen. Ieder dal is weer anders. Lopend kan het via het toeristische pad. Deze paden zijn soms een stukje gewoon pad maar meestal klauteren en klimmen. Natuurlijk kun je ook lopend via de fietsroute omhoog.
Het eerst dal wat je tegenkomt begint bij Hollersbach. Je kunt hier op de fiets naar toe, of als je wilt wandelen met de auto. Er is plaats om de auto te parkeren. Het Hollersbachtal zelf is een doodlopend trogdal (Is een daltype dat een U-vorm heeft  en een platte bodem met aan beide zijden steile wanden) met voorin het almgebied met de Bachlehrweg Hollersbachtal (bloesemtherapie) en ver achterin prachtige natuurgebieden, zoals de Kratzenberger See bij de Fürther Hütte. Het dal is vrijwel compleet opgenomen in het Nationaal Park Hohe Tauern.

Nationalpark Hohetauern

Het tweede dal is het Habachtal. Dit begint iets westelijk van Bramberg. In het Habachtal ligt de enige goede vindplaats van smaragd in Europa. Het geologisch leerpad dat in dit dal is uitgezet, begint al bij de parkeerplaats en loopt tot de Moaralm waar hogerop de oude smaragdmijn van Lois Steiner is in het zijdal van de Leckbach. Het pad biedt een instructieve blik op de wordingsgeschiedenis van de Alpen en doorloopt het zogenaamde Tauernfenster.

Nationalpark Hohetauern Habachtal

Het derde dal is het Untersulzbachtal. Door het kloofachtige en ruig beboste dal loopt een goed wandelpad langs oude kopermijnen, een kopermolen en de beroemste vindplaats ter wereld van epidootkristallen. De oude kopermijn is te bezichtigen. De mijn is te bereiken via de waterval Untersulzbachwasserfälle in een uurtje lopen.

Untersulzbachtal Nationalpark Hohentauern

Het vierde dal is het Obersulzbachtal. Deze loopt stevig op. Desgewenst kan een taxi u brengen tot een Alm of zelfs helemaal naar de Kürsinger  Hütte (2549). Het uitzicht op de gletser is zeer fraai. Achter in het dal zij  opnieuw steenbokken geïntroduceerd. Wekelijks wordt er een stevige wandeltocht georganiseerd naar de Seebachsee.

Obersulzbachtal Nationalpark Hohetauern

Kortom vier pareltjes om te lopen en/of te fietsen en dat in of vlakbij het Nationalpark Hohetauern. Natuurlijk zijn er ieder dal hutten om heerlijk te eten en/of te drinken en even tot rust te komen om daarna de weg weer te vervolgen, nog verder naar boven of weer naar beneden. Genieten.

Nationalpark Hohetauern

Nationalpark Hohetauern

Nationalpark Hohetauern  

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×