Natte dinsdag met flink wat regen


Natte dinsdag met flink wat regen

Na een prachtige Pinksterweekend, met slechtst af en toe een bui en vooral veel zon, is het vandaag even totaal ander weer in Oostenrijk. Het is een bewolkte dinsdag en in de loop van de dag zullen veel buien ontstaan. Verspreid over Oostenrijk kan het even flink plenzen!

Vandaag begint de dag bewolkt en in het westen en noorden ook regenachtig. Aan de grens met Slovenië zijn ook al onweersbuien mogelijk. In de loop van de ochtend leeft overal de buiigheid op en de middag verloopt flink nat. In de oosthelft gaat het vooral om pittige regen- en onweersbuien, in de westhelft is het vooral langdurige buiige regen. Tot op de avond valt flink wat regen, in sommige regio’s meer dan 30 tot 70 millimeter. Hierbij bestaat kans op overstromingen of ander overlast. Het wordt maximaal 17 tot 23 graden, eenmaal in de langdurige buiige regen is het slechts 10 tot 14 graden.

Morgenochtend begint opnieuw bewolkt en tijdens vroege uurtjes valt nog regen, deze regen trekt naar het noorden weg waarna het een paar uur droog is. Echter ontstaan verspreid over het land stapelwolken en nieuwe buien. De buien zullen minder heftig zijn en in het flachland overwegen droge perioden. Het wordt tussen de buien door 17 tot 22 graden.

Ook donderdag én vrijdag verlopen niet stabiel. Er zijn zonnige momenten maar ook de vorming van soms pittige regen- en onweersbuien. Het blijft daarbij soms een beetje drukkend weer met middagtemperaturen rond 20 graden.

Jeroen Elferink

Intersport Twinsport banner 1200x700 Zomer 2024

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×