Natte lentedagen voor de boeg

RTL Weer Brixen im Thale 10 april 2023

Zondagmiddag hadden we dit uitzicht nog in het Brixental

Natte lentedagen voor de boeg

Het is lente en dat was te zien afgelopen weekend met neerslag en zonneschijn op 2e paasdag getuige bovenstaande foto van gistermiddag. Maar van een stabiel weertype is nog geen sprake van.

Vandaag zal weer het nodige aan bewolking het land overtrekken waaruit neerslag zal gaan vallen. In de ochtend regent het al aan de noordkant van de Alpen met een sneeuwgrens rond de 1300 meter. De regen zal het zuiden pas in de avond bereiken met een matig tot krachtige westenwind. Maximum ligt tussen de 9 en 16 graden.

Morgen zal de bewolking weer de overhand hebben waaruit neerslag uit zal vallen. De sneeuwgrens ligt boven de 1500 meter. In het oosten en zuiden blijft het overwegend droog met een matige tot stevige westenwind. Maximum ligt iets hoger dan de dag ervoor, tussen de 11 en 18 graden.
Natte lentedagen voor de boeg

Richting het weekend

Donderdag komt er weer een koufront voorbij vanuit het westen. De dag zal overwegend bewolkt waarbij er ook neerslag zal gaan vallen. Alles boven de 1000 meter zal als sneeuw gaan vallen. De wind is matig komend uit het westen tot noordwesten en het wordt maximaal tussen de 3 en 11 graden.

Vrijdag zorgt het koufront nog steeds voor veel bewolking met regen en alles boven de 1300 meter sneeuw. De zon zal in het westen en zuiden rond het middaguur weer te zien zijn en het wordt 5 tot 12 graden. Er waait een stevige tot krachtig noordwestenwind.

Hoe het verder zal gaan verlopen. Morgen weer meer weer uit Oostenrijk.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Interhome Banner 1250x700

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×