Naturpark Dobratsch Video Update

Naturpark Dobratsch

Naturpark Dobratsch foto @Region Villach Tourismus_Naturpark @Daniel Fischer

Naturpark Dobratsch Video Update

Het Naturpark Dobratsch, is een natuurgebied gelegen in de regio Karinthië in Oostenrijk. Het park is vernoemd naar de Dobratsch, een berg in de Zuidelijke Kalkalpen.

Op 3 juni 2023 brachten we dit Naturpark een bezoek en we zijn vanaf de parkeerplaats dat ligt op zo n 1.732 meter omhoog gelopen naar de top op 2.166 meter.

Deze wandeltocht hebben we ook vastgelegd in een video. Helaas werkte het weer niet heel goed mee maar de kans dat je hier normaal gesproken zonnig weer aantreft is vele malen groter. Als het dan ook echt mooi weer is heb je een FANtastisch uitzicht.

De video staat hieronder klaar en je ziet dat we zelfs door kleine sneeuwveldjes hebben moeten lopen en dat in de maand juni.

Hieronder nog een korte beschrijving wat je zoal kunt aantreffen.

Het Dobratsch Naturpark beslaat een oppervlakte van ongeveer 1.200 vierkante kilometer en omvat verschillende landschappen, variërend van bergen tot bossen, weiden en moerassen. Het gebied heeft een rijke biodiversiteit en is de thuisbasis van vele zeldzame planten- en diersoorten.

Een van de kenmerken van het park is de Dobratsch-berg zelf, die een hoogte bereikt van 2.166 meter. Het is een populaire bestemming voor wandelaars, natuurliefhebbers en bergbeklimmers. Er zijn goed onderhouden wandelpaden die bezoekers in staat stellen de prachtige landschappen en uitzichten te verkennen.

Daarnaast herbergt het Dobratsch Naturpark de Villacher Alpenstrasse, een schilderachtige bergweg die door het park loopt. Deze weg biedt adembenemende uitzichten op de omliggende bergen, valleien en meren.

Het park heeft ook educatieve centra en tentoonstellingen waar bezoekers meer kunnen leren over de flora, fauna en geologische kenmerken van het gebied. Er zijn ook bezoekerscentra waar je informatie kunt krijgen over de activiteiten, wandelroutes en natuurlijke attracties in het park.

Kortom, het Dobratsch Naturpark is een prachtige bestemming voor natuurliefhebbers, wandelaars en avonturiers die willen genieten van de schoonheid en diversiteit van deze streek.

Naturpark Dobratsch Region Villach Tourismus

Naturpark Dobratsch Region Villach Tourismus_@Franz Gerdl

Ook zijn we nog live gegaan op sociale media.

Naturpark Dobratsch

Naturpark Dobratsch

Naturpark Dobratsch

Naturpark Dobratsch

Naturpark Dobratsch

Naturpark Dobratsch

Naturpark Dobratsch

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×