Nauders 64-jarige overleden na een botsing op de skipiste

Kitzbühel Steinbergkogel Helikopter

foto is ter illustratie

Nauders 64-jarige overleden na een botsing op de skipiste

Een Duitse snowboarder van 64 en een skiër van 16 jaar kwamen met elkaar in botsing in het skigebied Nauders. De 64-jarige is hierbij  dodelijk gewond geraakt. Pogingen tot reanimatie door een getuige mochten geen baat hebben.

Afgelopen maandag heeft zich in het skigebied Nauders een tragisch ski-ongeluk voorgedaan. Een 16-jarige Deense skiër en een 64-jarige Duitse snowboarder kwamen rond 15.00 uur met elkaar in botsing op de blauwe piste nr. 2.

De 64-jarige raakte zo ernstig gewond dat hij op de plaats van het ongeval overleed. Onmiddellijke reanimatiepogingen van een getuige van het ongeval waren negatief. De 16-jarige werd met verwondingen van onbekende aard naar het ziekenhuis gevlogen.

Er waren twee reddingshelikopters in actie: de pistereddingsdienst van Nauders, de Alpenpolitie en de politie van Nauders.

RIP

Het is wederom droevig nieuws. Wij zijn ook dagelijks te vinden op de piste maar het is op dit moment in de lager gelegen gebieden toch wat uitkijken. Sommige gebieden hebben zeker weer wat sneeuw nodig. Het kan best wat ijzig zijn en in de middag worden de pistes wat zachter en daardoor kunnen pistes zwaar zijn. Wij kunnen alleen maar adviseren om rustig te skiën. Hou je eigen snelheid in de gaten en laat de ski’s of snowboard niet de baas zijn want dat ben jij.

Kijk gewoon uit en houd je snelheid in de gaten. Of dit ook gespeeld heeft met bovenstaand noodlottig ongeval dat weten we niet maar kijk de komende week echt uit.

Wanneer er sneeuw gaat komen is de vraag. Morgenochtend om 8 uur weer een nieuw weerbericht.

Sneeuwkettingenwinkel Display Advertentie SKW - winter 2023-2024 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

skioutlet 2022 grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×