Nazomer aanzet met veel zon en warmte

Nazomer aanzet in Oostenrijk!

Nazomer aanzet met veel zon en warmte

September is aangebroken en deze maand begint voortreffelijk. In de aankomende periode staat er schitterend nazomerweer op ons te wachten, waarbij de zon rijkelijk schijnt en de temperatuur aanzienlijk stijgt. Na het weekend zou het zelfs tropisch warm kunnen worden. Met andere woorden, er liggen nog talloze zwembaddagen in het verschiet voor deze zomer en nazomer. Grote vraag is wel tot hoelang de zwembaden open blijven.

Vanochtend is er nog aanzienlijke bewolking aanwezig en in het uiterste noorden is er kans op enige regen of motregen uit de bewolking. Deze bewolking trekt geleidelijk oostwaarts terwijl vanuit Zwitserland de zon steeds meer doorbreekt. De grootste hoeveelheid zonuren worden verwacht in Vorarlberg, Tirol en bepaalde gebieden van Karinthië. In tegenstelling tot deze regio’s zal de regio langs de Donau de minste zonuren ervaren. Door een zuidwestenwind wordt warmere lucht aangevoerd, wat resulteert in maximale temperaturen van 22 tot 25 graden.

 


Op zaterdag beleven we overal een ware nazomer dag. De zon straalt lange tijd flink en de temperatuur stijgt aanzienlijk. We kunnen genieten van maximum temperaturen variërend van 25 tot 29 graden, wat het perfect maakt voor een dagje aan het zwembad. Echter, de hemel blijft niet de hele dag strak blauw. Tegen de middag zullen enkele vriendelijke stapelwolken zich vormen. Desondanks is de kans op neerslag uit deze wolken zeer minimaal.

Zondag brengt een zwakke storing tijdelijk meer bewolking en ietwat lagere temperaturen met zich mee. Vooral in het Salzburgerland, Tiroler Unterland en het hele Donau-gebied zal er sprake zijn van dichtere bewolking. Uit deze bewolking kan af en toe een bui of wat regen vallen. In de andere delen van het land wisselen zonnige periodes en wolkenvelden elkaar af, waarbij het wel droog blijft. Desondanks blijft het met temperaturen van maximaal 23 tot 26 graden zeker niet koud, ondanks de zwakke storing. In gebieden waar de zon meer aanwezig is, zoals Karinthië, kunnen de temperaturen oplopen tot 27 of 28 graden.

Na het weekend neemt een hogedrukgebied het over. De wind draait naar het zuiden en transporteert buitengewoon warme lucht voor het begin van september. Het weer verkeert in een volwaardige nazomer, waarbij de temperaturen dagelijks variëren tussen de 24 en 31 graden. Halverwege de komende week bestaat zelfs de kans dat het nog iets warmer/heter wordt.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Logo Brixental

Kitzbüheler Alpen Hohe Salve Region

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van Beeck tenten

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×