Nazomer blijft maar laat soms een druppel zien

Nazomer blijft maar laat soms een druppel zien

Een omvangrijk maar relatief zwak hogedrukgebied ligt met z’n kern boven west Europa. Daardoor is het rustig en warm. Het addertje onder het gras wordt veroorzaakt door een Lagedrukgebied boven Scandinavië. Die zorgde gisteren voor de regen in Nederland en trekt in verzwakte vorm over Europa. Vandaag is Oostenrijk aan de beurt.

ZATERDAG:

het is half bewolkt. Het uiterste westen heeft de beste kaarten. Daar blijft het zo goed als droog. Oostelijk van Tirol kan een bui voorkomen. Er worden echter geen grote hoeveelheden verwacht. De wind is westelijk en kan bij buien soms venijnig uithalen. Het “nul graden” niveau ligt rond de 3000 meter. In de meeste regio’s liggen de temperaturen tussen 17°c en 25°c. In het uiterste oosten vinden we de hoogste temperaturen,

Slechts hoge bewolking op zondag

ZONDAG:

Hier en daar kan er nog een (hoge) wolk voorbij drijven. De storing van zaterdag trekt weg richting Slovenië. De zon komt er in de loop van de dag steeds meer bij. In de ochtend en vroege middag kan er hier en daar een nevel- of mistbank hangen. Die worden in de loop van de dag dan weggebrand door de zon. De wind is westelijk en aanwezig maar die is eerder verfrissend dan irritant. De temperaturen liggen wederom tussen 18°c en 25°c en wederom is het oosten het warmst. Vriendelijk nazomerweer dus.

Dinsdag avond pas weer een fors neerslag signaal en dalende temperaturen

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Op maandag plakken we er nog maar eens een heerlijk zomerdag achteraan. De zon schijnt de hele dag en de temperaturen lopen op tot boven de 25°c. De wind neemt verder af. Op 3000 meter is het alsnog  +6°c en rond 2000 meter gaat het richting de 18°c. Een heerlijke nazomer dag dus.  Dinsdag is een copy / paste dag. Met andere woorden: precies hetzelfde als maandag. Pas in de loop van de avond neemt de bewolking toe. Op woensdag  is het dan regenachtig en daalt de temperatuur. Nog ver weg dus daar kijken we later maar naar.

Fijn weekend.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×