En de nazomer gaat weer door, maar eerst nog koel


Langzaam wordt het weer beter weer in Oostenrijk. Na een dipje gisteren met vooral koelte en veel wind (al viel het in Tirol mee) keert vandaag langzaam de nazomer overal terug. Maar we zitten nog wel aan de verkeerde kant van het hogedrukgebied. Hierdoor is het wel redelijk zonnig maar nog koel. Later deze week komen we aan de warmere kant.


In de vroege ochtend is aan de noordkant nog een bui mogelijk. Verder wisselen wolkenvelden en zonnige momenten elkaar af vandaag. Vooral in de middag kan het flink zonnig worden in west en oost Oostenrijk. Maar de lucht is koel en de 20 graden wordt nergens gehaald. Alleen in de Lienzer becken kan het nog boven de 20 graden uitkomen door een lokale föhn. In het flachland staat een harde noordwestenwind. Daardoor voelt het hier een beetje kil aan. Maar uit de wind in de zon is het gewoon nazomer. Perfect wandelweer vanmiddag in de bergen!

Komende nacht valt de wind weg en volgen er brede opklaringen. Het koelt dan gigantisch af in de hogere dalen is nachtvorst mogelijk.


Morgen start de dag flink zonnig. In de middag ontstaan in het oosten stapelwolken welke uitsmeren. Hierdoor raakt het vooral in het flachland tijdens de middag bewolkt. In de bergen blijft het prachtige nazomeren met iets hogere temperaturen.De komende dagen volgt perfect nazomerweer. Het wordt met de dag warmer en zaterdag kan het in Tirol en Karinthië alweer 25 graden worden. Ook de langere termijn laat voorlopig geen herfst- of zelfs winterkaarten zien. Genieten dus!

Jeroen Elferink
Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Werken in Oostenrijk sep 2019

Banner Indoor Ski & Snowboard Zaanstad

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht