Nazomer in Alpen nog niet ten einde

Kaprun Kitzsteinhorn

De nazomer in Alpen is nog niet ten einde, en ook de komende dagen zal deze Goldener Herbst door blijven gaan. In Oostenrijk zal het zonnig zijn met misschien een beetje sneeuw, terwijl wij in Nederland een dag hebben met regen afgewisseld met zon.

Vandaag zal er wat mist kunnen ontstaan in het oosten en zuidoosten, deze zal in de middag oplossen. Er staat een zwakke tot matige wind vanuit het oosten draaiend naar het zuiden. In de ochtend zullen de temperaturen liggen tussen de 4ºC in Steiermark en 11ºC in Vorarlberg, in de middag stijgt het naar maximaal 25ºC.

vandaagHet weerbeeld van morgen is niet veel anders dan vandaag, in lager gelegen gebieden kan mist ontstaan maar deze zal in de middag opgelost zijn, behalve in Ober- en Niederösterreich kan deze mist hardnekkig zijn. In de middag zal de bewolking vanuit het zuidwesten het land binnendringen. In Oost-Tirol en Opper-Karinthië kan in de avond regen vallen. Temperaturen liggen tussen de 5 tot 13 graden in de ochtend en 15 tot 25 graden in de middag.

DinsdagVerdere trend

Woensdag brengt regen dit zal eerst in het westen vallen, in de loop van de dag zal het regenfront uiteindelijk regen brengen in heel Oostenrijk. Rond 2000 meter kan er sneeuw vallen, vooral in het westen van het land. Temperatuur liggen zo tussen de 6 en 13 graden in de ochtend en 14 tot 23 graden in de middag, dit allemaal met een wind uit het westen. Op donderdag en vrijdag keert de zon weer terug zoals het er nu naar uitziet, maximumtemperaturen liggen tussen de 12 en 22 graden.

Of de nazomer terug gaat keren dat gaan we komende week weer bekijken in de dagelijkse weerberichten. Wil je nog zien hoe het er gisteren uitzag in de bergen klik dan HIER.

Neerslag

Banner Bluetribe 1200x400

Banner Indoor Ski & Snowboard Zaanstad

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...