Nazomer in november in Oostenrijk

Nazomer in november

Het lijkt wel nazomer de komende 2 dagen. Een sterke zuidelijke wind voert warme lucht aan en opnieuw deze maand gaan de temperaturen naar bijna record hoge waardes! Van de sneeuwval richting vrijdag blijft helaas weinig over in de nieuwste berekeningen.

Vandaag is het net als gistermiddag rustig weer met wolkenvelden, opklaringen en lokaal mist. Vooral later vanmiddag kan de zon flink doorbreken vanuit het westen. Daarbij loopt de temperatuur in de dalen op naar 9 tot 13 graden.

Komende avond en nacht is het helder en rustig, op veel plaatsen zal mist en nevel ontstaan.

Morgen (woensdag) volgt de mooiste dag van de week met in de ochtend nog mist en nevel, maar al snel breekt vrijwel overal de zon door. Alleen in het Rijndal en Donauvallei kan hardnekkige mist hangen die maar amper oplost. De temperatuur loopt in de zonnige dalen op naar 14 tot 18 graden. Daar waar de mist blijft hangen kan het zomaar 10 graden kouder blijven.

Donderdag volgt een kopie van de woensdag, alleen zullen de nevel en mistvelden minder hardnekkig zijn. In de loop van de middag zal de bewolking wel toenemen in Vorarlberg en Tirol. Aan het eind van de middag volgt neerslag.

De bewolking en neerslag zijn te koppelen aan een koufront welke via Duitsland Oostenrijk binnen schuift. Helaas nemen de berekende sneeuwhoeveelheden per nieuwe computerberekening af. Wat wel blijft is dat de sneeuwgrens zakt naar 1200 tot lokaal 700 meter. Daarbij pendelt de vorstgrens rond de 1300 meter waardoor de sneeuwkanonnen her en der aankunnen.

Ook de langere termijn biedt nog geen zicht op echt winterweer. Wellicht dat we aan het eind van de maand in een koudere ooststroming terecht komen, met continentale lucht uit Rusland. Maar doorgaans is deze hoek vrij droog.

Jeroen Elferink
Meteoroloog bij FANtastisch Oostenrijk

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht