Nazomer komt er aan in Oostenrijk

Weerbericht 2 september 2023

Nazomer komt er aan in Oostenrijk

Afgelopen week hebben we behoorlijk slecht weer gezien in Oostenrijk, rivieren traden buiten de oevers, zandzakken zijn  neergelegd en zelfs een deel van de hoofdweg naar Sölden was weggeslagen. Maar hoe gaat het verder……

We kunnen stellen dat er nog een mooie week aan gaat komen en we kunnen wel stellen dat het zomerweer terug gaat keren.

Zondag is het een mix van zon en wolken. In Vorarlberg, Tirol en Karinthië blijft het langer zonnig, ook blijft het overwegend droog. Overal elders zijn de wolken af ​​en toe dicht en zijn regen- en onweersbuien mogelijk. Maximumtemperaturen liggen tussen de 20 en 28 graden. Het warmst in het westen en zuidwesten. In de oostelijke helft staat een stevige noordwestenwind, op de bergtoppen vanaf de Hohe Tauern (oostwaarts) is de wind soms krachtig. Op 2000 meter hoogte liggen de temperaturen tussen 9 graden op de Schneeberg en 15 graden in de Ötztaler Alpen.

Maandag overheerst hogedrukweer. De zon is er dan ook bij deze dag. In de ochtend blijven er echter op sommige plaatsen mistvelden hangen en zijn er, vooral in de oostelijke helft, tot in de vroege middag nog enkele wolken op komst. Later wordt het vanuit het westen zelfs stralend zonnig. Maximumtemperaturen liggen tussen de 21 tot bijna 30 graden. Het warmst wordt het in Tirol. Op 2000 meter hoogte van oost naar west 10 tot 18 graden. Daarnaast matig, en in het oosten opnieuw stevige wind uit noord tot oost.

Dinsdag laat de zon zich overal gelden. Eventuele ochtendmistvelden zullen geleidelijk verdwijnen. De ochtenduren zijn deels fris maar tegen de middag lopen de temperaturen flink op naar 22 tot 29 graden.

Woensdag en donderdag is er opnieuw veel zon en in de middag nazomertemperaturen van 23 tot zo’n 30 graden.

Blijft het nazomer? Morgen weer meer weer vanuit Oostenrijk.

Kitzbühel Schwarzsee Wilderkaiser Topfoto

Interhome Banner 1250x700

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van Beeck tenten

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...