Nazomer komt eraan, nog even geduld!

Leogang @Erik Haver
Leogang @Erik Haver

Nazomer komt eraan, nog even geduld!.

Komende dagen wordt het mooi nazomer weer maar het blijft niet helemaal droog. De astronomische herfst komt dichterbij en de meteorologische herfst gaat de tweede dag in.

Toch kunnen we nog niet spreken over een Goldener Herbst, daarvoor moeten wij nog een aantal weken wachten. Maar toch wordt het de komende dagen en zeker richting het weekend lekker nazomer weer. Al zul je vandaag niet het idee krijgen dat de nazomer er aan komt.

Vandaag wordt het fris met een maximum van 23 graden maar droog houden wij het niet, vooral in het westen en zuidwesten begint de dag met dichte bewolking. Uit deze wolken kunnen in de bergen de eerste regenbuien vallen, later vandaag zullen de buien zich verder over het land verspreiden. Alleen in het westen zal het voor een langere periode waarschijnlijk droog en ook zonnig zijn. De middagtemperaturen liggen tussen de 14 en 23 graden, op 2000 meter wordt het niet veel warmer dan 3 tot 8 graden.

Morgen schijnt van Vorarlberg tot Oberösterreich geregeld de zon en in het oosten en het zuiden is het wisselend bewolkt waaruit een bui kan vallen. Pas in de loop van de middag zal de zon zich langer laten zien. De temperaturen zullen stijgen naar 16 tot 23 graden, op 2000 meter 4 tot 8 graden.

Verdere trend

nazomer

Richting het weekend is het eerst fris maar al snel wordt het overal op vrijdag zonnig en warm,. De temperaturen stijgen naar 20 tot zelfs 27 graden en het blijft droog. Zaterdag verloopt droog maar kan er in Steiermark een onweersbui vallen, aanvankelijk begint de dag met plaatselijke mistvelden die snel verdwijnen. Maximum temperaturen stijgen verder dan een dag eerder namelijk naar 24 tot 30 graden. Op zondag is het een afwisseling van zon en wolken in het grootste deel van het land, alleen in het zuidoosten zal de zon langer schijnen. Uit de bewolking kunnen op sommige plaatsen wat buien en onweersbuien vallen. De hoogste temperaturen: van west naar zuidoost 18 tot 27 graden.

Hoe het na dit weekend verloopt morgen meer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Weerstation.

Sinds juli 2019 heeft FANtastisch Oostenrijk haar eigen weerstation, deze bevind zich bij ons thuisbasis in Brixen im Thale. De gegevens van ons weerstation zijn hier in te zien, ook kan men van alles terug vinden.

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Turner Banner

Solden grote banner

Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

CMP Grote Banner 2020

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht