Nazomer krijgt hitte trekjes

Wilderkaiser

Het weer is momenteel niet heel spannend in Oostenrijk, en we zitten midden in een periode met maar weinig vakanties. Daarom zijn de dagelijkse weerberichten tijdelijk ietsjes minder uitgebreid dan dat jullie wellicht gewend zijn van ons. Natuurlijk worden de weerberichten weer uitgebreider bij spannender weer en al helemaal als straks de herfstvakantie inzicht komt.

Vandaag is het flink zonnig en vanuit het westen uit duidelijk warmer. In de ochtend is nog een mistbank mogelijk maar deze zal snel zijn opgelost. Vooral in de westelijke deelstaten is de lucht strakblauw. Maar in het oosten zijn een paar hogere wolkenvelden mogelijk. Er staat maar weinig wind, behalve in het Donaudal. Hier is een wat sterkere noordwestwind mogelijk. De temperatuur stijgt naar zomerse waarde´s, 20 tot 28 graden. De 28 zien we in het Inntal en Rheintal. Op 1500 meter is het met 17 graden ook niet koud.


Morgen maar weinig verandering. Al trekken er op hoogte iets meer sluierwolken over maar dat mag geen naam hebben. Echter in het oosten kan in de middag de bewolking dermate dicht worden dat een lokale bui mogelijk is. Verder is het onveranderd warm met 21 graden op de koelste stekken in het oosten, en lokaal 28 graden met föhn in de westelijke dalen.


Zondag is in de ochtend een lokale mistbank mogelijk maar al snel komt de zon er opnieuw flink bij. Overal is het flink zonnig en de temperatuur stijgt naar 24 tot 27 graden. Opnieuw kan het lokaal 28 of zelfs 29 worden in Tirol.

Maandag start ook zonnig en het wordt een wat drukkende warme dag. In de namiddag zijn namelijk buien met onweer mogelijk. Hier voor uit kan het lokaal nog 30 graden worden. Flink heet dus voor medio september

Dinsdag volgt helaas een koufront met meer buien. Het ziet er naar uit dat de nazomer tijdelijk geparkeerd wordt. Maar er is een grote kans dat ook na dinsdag de nazomer gewoon weer verder gaat.

Jeroen Elferink
Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht