Nazomer met neerslag en SNEEUW opkomst!

Sneeuw
Sneeuwval op de kaarten

Nazomer met neerslag en SNEEUW opkomst! De mooie nazomer is nog niet aan zijn einde maar de eerste sneeuw staat al op de kaarten, aankomende weekend zal de temperatuur gaan zakken.

Maar daar is vandaag nog geen sprake van waarbij een zuidelijke stroming zorgt voor aanvoer van warme lucht. Ondanks deze stroming kan er in de loop van de middag in Vorarlberg, Tirol, Salzburg en Oberkärnten uit de aanwezige wolken enkele regen- of onweersbuien vallen. Het wordt warm waarbij de temperaturen stijgen naar 19 tot 27 graden, op 2000 meter stijgt dit tot ongeveer 12 graden.

Dinsdag begint om 15:30 uur de astronomische herfst het weer begint ongeveer als vandaag meestal zon en warm, de meeste zonneschijn is te vinden van Oberösterreich tot het Burgenland. In het grootste deel van Oostenrijk blijft het alleen droog in Oost-Tirol en in delen van Karinthië kan het in de vroege ochtend af en toe wat regenen. In de loop van de dag kunnen er meer regenbuien en een paar onweersbuien in Vorarlberg, Noord-Tirol, Salzburg en Stiermarken voorkomen. Dit zal vooral in de namiddag gebeuren. Nog steeds is het warm met temperaturen tussen de 18 en 28 graden, op 2000 meter ligt het kwik tussen de 8 en 13 graden.

Woensdag is het over het algemeen bewolkt en zonnig  maar vanuit het westen trekt er een storing over, Hierdoor vallen er al in de ochtend buien dit kunnen regen of onweersbuien zijn. In het oosten blijft het tot de namiddag zonnig. Maar ook hier neemt de kans op buien in de namiddag toe. Het wordt iets koeler dan de afgelopen dagen zo tussen de 16 en 23 graden, alleen in het oosten kan het 26 graden worden.  Donderdag is de aanzet tot verdere verkoeling, de dag begint met eerst wat mist wat verdwijnt zodra de zon zich laat zien. Vanuit het westen trekken dikke wolken in de loop van de dag het land binnen. Uit deze wolken zullen vooral in de bergen wat regenbuien en/of onweersbuien ontstaan. Het is nog warm zo tussen de 17 en 26 graden in het oosten.

Sneeuw

Richting het weekend komt dan zoals het er nu voorstaat een belangrijke verandering. Op vrijdag trekt vanuit het westen een koufront het land binnen met dikke bewolking en neerslag. Aan de noordkant van de Alpen kunnen dit zware buien zijn. Maar door het koufront zakt de sneeuwgrens naar 1500 tot bijna 1000 meter. Dat wordt dan webcambeelden bekijken. Dit betekent dat de bergtoppen weer wit zullen worden, en de gletsjers het nodige aan sneeuw kunnen krijgen. De temperaturen liggen tussen de 7 graden in het westen en 21 graden in het zuiden van Burgenland.

sneeuw

Sneeuval

De sneeuwval zal ook op zaterdag nog aanhouden, een lekker laagje voor goed begin voor ons weekend in Sölden. Hoeveel er uiteindelijk gaat vallen zullen we de komende dagen in de gaten houden. Maar nu al staan er tientallen centimeters op de kaart voor verschillende gletsjer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Weerstation.

Sinds juli 2019 heeft FANtastisch Oostenrijk haar eigen weerstation, deze bevind zich bij ons thuisbasis in Brixen im Thale. De gegevens van ons weerstation zijn hier in te zien, ook kan men van alles terug vinden.

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht