Nazomer trapt nog even het gaspedaal flink in!

De afgelopen dagen was het al aardig nazomerweer voor aanvang november, tenminste in de dalen en het flachland. Hoger in de bergen zorgde resten van fronten soms voor bewolking, wind en wat sneeuw. Maar de komende dagen zien we dat door de komst van een nieuw flink hogedrukgebied het weer opnieuw verder opknapt. Sterker nog, we zien een aantal flink zonnige en warme dagen aankomen. De winter is voorlopig enorm ver te zoeken…

Morgen schijnt de zon flinker dan vandaag, met vooral in de Noord Alpen strak blauwe luchten. Langs de hoofdkam, en met name de gletsjergebieden, zien we helaas wat meer wolkenvelden. Dit komt door de flinke föhn die zich ontwikkeld. Denk hierbij aan mistvelden en lage wolken die over scheren. Het Oosten blijft ook gevoelig voor mist en lage wolkenvelden. Elders dus een prachtige dag, met in het Inntal zelfs 18 of 19 graden. Prachtig nazomer op 10 november!

In de nacht naar zondag trekken er opnieuw een paar restanten van een storing over. Het raakt in het Westen bewolkt en her en der vallen er een aantal lichte regenbuitjes. Sneeuwgrens op 2200 meter.

Zondag volgt, na een bewolkte start, min of meer een herhaling van de zaterdag.

Maandag is het in de bergen flink zonnig met aanhoudende föhn. In de dalen daardoor hoge temperaturen en nog volop nazomer, in Innsbruck kan het 19 graden worden en in Salzburg ruim 20 graden. Echter in het flachland ontstaat meer en meer mist en nevel, welke hardnekkiger wordt.

En na de maandag blijft het gewoon onveranderd prachtig nazomer, tenminste in de bergen. Het flachland blijft gevoelig voor mist en nevel, vooral omdat het hogedrukgebied in kracht toeneemt. November ontpopt zich dus volledig als een nazomermaand, met in de bekende föhn dalen erg hoge temperaturen. Tot zeker 20 november verandert hier niks aan.

Jeroen Elferink

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...